View Single Post
Eski 05-01-2015, 20:50   #17
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
59. Bu gün 07 Ekim 2013 Pazartesi. Bahçenin ön tarafındaki kil tabakası canımı sıktı yan komşumuzu aradım durumu anlattım o da benim bahçede aynı toprağın bir metre altı kil bir şey olmaz merak etme dedi. Sonra Köyden sorumlu Ziraatçiyi aradım onunla beraber Çarşamba günü araziye bakacağız. Sonra yan komşuyu aradım bizim iki yanımızdaki ceviz bahçesi olan ona da durumu anlattım o da benim toprak seninkinden daha çok killi 30 cm sonra kil başlıyor bak benim cevizlere gayet sağlıklı merak etme dedi içim ferahladı akşamda Kazım’ı aramıştım o da merak etme cevizin kökü onu delip geçer demişti. İçim ferahladı. Belki de ceviz fidan kökünü açarken 2 m açmak lazım kil tabakası hem yumuşar hem de toprakla karışmış olur içine bol gübrede atarsak sorunun büyük bir kısmını halletmiş oluruz.
60. Bu gün 07 Ekim 2013 Pazartesi saat;23,15. Aklıma ne geldi hani ‘’ Bir kez de Atatürk gibi düşünmek lazım’’ demiştim ya kilin nasıl çözüleceğini buldum. Kepçe sadece 3-4 saat fazla çalışacak. Şöyle ki toprak kepçe ile kazılacak 1 m. nin altında kil varsa kilin 1 m. si alınacak ve dışarı ayrı bir yere konulacak kepçe çevresinden uzanabildiği yerden çukura üst topraktan çekecek bizde içine 1-2 çuval gübre atacağız ve toprağı karıştıracağız böylelikle en az 2m. lik iyi toprak hem de havalanmış toprağa ceviz fidanını dikmiş olacağız. Çukurun genişliği 2x2 m olmalı. Kazımla konuşacağım biraz fazla kepçe parası vereceğiz ama iş sağlam olacak. Bu işlem killi yerler için geçerli diğer yerlerde sorun yok Kazım’ın dediği şekilde açacağız o 1x1,20 m çukur açacağız diyordu.
61. Bu gün 09 Ekim 2013 Çarşamba. Sabah erkenden Sincan sanayisine gittim. Keresteleri alacağım kişi nakliye kamyonuna tahtaları yüklemişti. Nakliyeci diğer malzemeleri de almak için ayrıldı PVC boru alırken iyi ki kontrol etmişim tümden yanlış vermişler neyse düzelttiler. Temeli yapacak usta aradı bu gün gelemezmiş bunlar ne biçim adam anlamadım valla. Bende biraz taş taşıyım dedim baktım belimi ağrıtacağım bıraktım. Aşağıdaki çeşmeden gelen boruyu yaptım biraz uğraştırdı ama oldu suyu aşağıya kadar aldım. Bundan sonra çeşmenin suyunu istediğim zaman yan bahçeye istediğim zaman bahçenin en aşağısına istediğim zaman kuyulara vereceğim. Usta yarın gelecek.
62. Bu gün 10 Ekim 2013 Çarşamba. Usta geldi ufak tefek fırıldak birisi çıktı. Sabahtan bahçeye gittik temeli inceledi sonra 2 tahta kesti çaktı 30 dk sonra benim bir işim var diye gitti 3 saat sonra geldi saat 13.00 dı. Kalıpçılar gelecek dedi onlara yemek hazırlayacağım dedi çeşmenin orada 2 saat yemek yaptı ve kendisi yedi herhalde, ben aşağıda gübre dolduruyordum sonra beni çağırdı işçiler Yenikent’te yolda kalmış ben Pazartesi yapayım dedi ben arife dedim o Pazar yaparım dedi ben niye yarın Cuma yapmıyorsun dedim Çankaya da işi varmış sonra halamın oğlunu aradım bayramdan sonra buluruz dedi bende adamı aradım git işine kardeşim dedim adam beni sinir etti ayak üstü 40 yalan uyduruyor bunlar ne biçim insanlar ya onun yüzünden temel malzemelerini de getirdim bahçede duruyor. Temele sabah 1 kamyon daha taş geldi. 10 adet çuvala gübre koydum biraz belim ağrır gibiydi erken bıraktım.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön