Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07
Şuan için bilinmez ama belki de bu aşı metodunu sahiplenmek isteyen bir çok insan çıkabilir ama bu yayınladığım tarihten önce tescil etmesi önemli.
( Eğer gerçekleşirse ) Ortaya koyduğum konu aslında o kadar önemli ki şuan için belki de hayal gibi.
|
Araştırmak, deneyip sonucunu görmek güzel bir uğraş ve umarım sonuç düşündüğünüz gibi olur.
Benim tereddütte kaldığım bazı hususlar şöyle; Ağaçların uyanmasına etki eden faktörleri sıralarsak. En önemli olanı bence genetik yapısı, diğer etkenler ise havaların mevsim itibari ile ılık veya sert geçmesi , toprak yapısı geçirgen veya sıkı oluşu gibi. Örneğin; Bahçemin bulunduğu bölgede 2014 kışı çok ılık geçti ve geçirgen toprak (gevşek) yapıya sahip bahçelerde aynı cins (chandler) fidanlar benimkilerden bir hafta önce uyandılar. Alttaki resimde görüldüğü gibi bahçemdeki chandler fidan 21 nisanda henüz yeni sürgün vermeye başladı ve 28 nisan - 5 mayıs arasında da dişi çiçek açtı. Ben bu durumu şuna yorumluyorum; Havaların ısınmasına müteakip geçirgen yani gevşek yapıya sahip topraklar sıkı olana göre daha çabuk ısınarak ağacın uyanmasına sebebiyet veriyor olabilir.
Eğer uyanma sebebi yalnızca ağaca su yürüme faktörüne bağlı olsaydı ki benim fidanlar çok daha erken uyanmış olacaktı. Oysa mevsim ılık geçtiği halde erken uyanmayıp tamda zamanında uyanmış olması ası üstündeki kısmın genetik yapısının çok önemli olduğunun gerekçesi de olabilir.
