View Single Post
Eski 05-01-2015, 11:53   #208
litoriachloris
Ağaç Dostu

litoriachloris's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2009
İlk rapor...

Kaktüs bahçem ilk sınavını verdi. Korkunç bir tipi ile birlikte yağan kar Bazı noktalarda 1 metre yüksekliğe ulaştı. Kağıt üzerinde Cumartesi gecesi yaşanan -3 derece ile çok da soğuk değil gibi görünse de tipi, 50-100 yaşındaki kızılçamları bile devirdi ya da dallarını kırdı. Binanın korunaklı tarafında olmasına ve karla örtülmesine rağmen kaktüs bahçem büyük bir badire atlattı. Tipinin şiddetini daha iyi anlamanız için kaktüs bahçesinin 10 metre ilerisinden çektiğim video aşağıdaki linkte:

HD izlemenizi tavsiye ederim (Videonun sağ alt köşesindeki HD ikonuna tıklayın)

https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater

Bu sabah büyük bir merak ve endişe ile iş yerime geldim. Gördüğüm manzara beni çok şaşırttı. Bitkilerimin çok büyük bir çoğunluğu son derece iyi durumda. Elbette kayıplar var ama bu kadar az hasarla yırtacağımı hiç tahmin etmiyordum

Şimdilik sadece hasar gören ya da tamamen ölen bitkilerimi fotoğrafladım. Bu hafta hava bir tık daha soğuk olacakmış. Çanakkale geceleri -5,-6'ları görecek gibi duruyor. Bu haftayı da atlattıktan sonra bitkilerin akıbeti tam olarak belli olacaktır diye düşünüyorum. Ve sanırım dayanamayıp bazılarının üzerini örtececeğim İşte zarar görenler:

Austrocylindropuntia subulata. Havaların oldukça ılık gitmesi yüzünden bu bitki bence tam olarak dormansiye girememişti. Çünkü uç kısmı çok canlı ve parlak yeşildi. Gövdede pek bir yumuşama yok ama tepe kısmı son derece ölü. Önümüzdeki haftayı atlatabilirse belki kurtulabilir.

Name:  20150105_104453.jpg
Views: 745
Size:  69.3 KB

Polaskia chende. Henüz tam olarak kar gövdesini görmeme müsaade etmese de dikenlerinin dökülmesinden durumunun hiç de iç açıcı olmadığı anlaşılıyor. Kurtulabileceğini sanmıyorum.

Name:  20150105_104509.jpg
Views: 777
Size:  66.4 KB

Polaskia chichipe. Gövde oldukça yumuşak. Bazı türler soğukla baş edebilmek için gövdedeki su miktarını azaltma yoluna gidiyorlar. Umarım şu anda bu bitkide yaşanan şey budur.

Name:  20150105_104549.jpg
Views: 690
Size:  68.6 KB

Crassula tetragona. Tamamen ölü

Name:  20150105_104621.jpg
Views: 1239
Size:  69.9 KB

Opuntia monacantha var. variegata. Narin gövdesi şiddetli rüzgara dayanamamış. Ama geri kalan kısımları son derece sağlıklı görünüyor.

Name:  20150105_104715.jpg
Views: 781
Size:  65.0 KB

litoriachloris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön