View Single Post
Eski 05-01-2015, 11:07   #206
litoriachloris
Ağaç Dostu

litoriachloris's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2009
[QUOTE=Ritulan;1345035]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi litoriachloris Mesajı Göster
Pazartesi'ye kadar bitkilerimden uzak kalacağım. Hepsi kar altındalar. Sadece birkaç kaktüsümün tepesi dışarıda ama kar olanca hızıyla devam ediyor. Umarım kar daha da yükselip tamamen kapatır da Cuma gecesi tahmin edilen -7 derecelik dondan bir nebze korur bitkileri.

Son durum budur:

1 hafta önce...

Eklenti 531099

Aynı noktadan bugün çektiğim fotoğraf...

Eklenti 531100

Merhaba litoriachloris ,Çanakkale'de hava durumu Çarşamba'dan itibaren 0 üzerinde umarım kayıp yaşamazsınız .Sayfanızı merakla takip ediyorum ,ne zaman açsam acaba bende balkonda yetiştirebilirmiyim deyip -10 ve -15 lere dayanan kaktüsler almaya başlamıştım ki bu hafta Konya'da gece Sıcaklığın -25 olacağını görünce hüsrana uğradım.artık sizi takipteyim.
Ağaçlar net ,ağaçlar net olalı kar altında kaktüs görmedi.😃 şahsen ben sadece yabancı kaynaklarda ,doğal ortamlarında kar Altında kaktüs görmüştüm.tebrik ediyorum.
Çok teşekkür ederim sayın ritulan. Asıl soğuk bu hafta geliyormuş. Sanırım dayanamayıp bazı bitkilerimin üzerini örteceğim.

Danimarka'da bile bahçede kaktüs yetiştiren insanlar var. Forumları takip ederek hangi bitkilerin bu derecelere dayanabileceğini öğrenebilirsiniz. Özellikle balkon gibi korunaklı bir ortamda topraklarını kuru tutarak ve çok soğuklarda üzerlerine bir şeyler örterek Konya'da bile bir çok tür yetiştirebilirsiniz. Tabi o bitkilere ulaşmak kolay olmuyor. Yurt dışından tohum getirtip kendiniz yetiştirmeniz gerekiyor.

Selamlar...

litoriachloris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön