View Single Post
Eski 13-01-2006, 11:35   #25
Cihangir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2005
Bir gün bir tartışmada, karşımdaki zat-ı muhterem bana "züccaciye dükkanına girmiş fil" benzetmesi yapmıştı..
Fil dedim de, aklıma şu budist rahiplerin ağaçları ve filleri korumak için yaptıkları geldi..
Dedim ki kendi kendime; "şu züccaciye dükkanına girsem, zayiat vermeden çıkabilir miyim acaba ? " ..
--------
Şimdi şu dükkana bir dalalım bakalım..
Dükkanımızın adı Göztepe Parkı.. Neler varmış içinde ? Yapılması düşünülen bir cami, bu fikre destek verenler ve bir de caminin yapılmasına karşı çıkanlar..
Dinciler & laikler, müslümanlar & diğer dinlerin mensupları & atesitler, sağcılar & solcular, İstanbul'lu olanlar & taşralılar, hükümet yanlıları & muhalifler, yalakalar & müzmin muhalifler, v.s & ect.. Ne arasanız var efendim !! Birini tutsanız diğeri düşüp kırılacak ! Olmaz ki ! Üstelik o kırılacak bu kırılacak diye kıpırdayamazken, asıl aradığımızı unuttuk sanki.. Bir de ağaçlar var di mi ? Bizim asıl korumaya çalıştığımız ağaçlar !!
--------
Şöyle yapalım..
Herkes haklı olsun.. Herkes bir sussun.. Herkes siyasi fikrini, inançlarını, inançsızlıklarını bir kenara koysun..
Sonra, asıl "biz"i ön plana çıkaralım.. Asıl "biz", yani agaclar.net üyeliği..

Keşke sorabilseydik de onlar da cevap verebilseydi, bakalım ağaçların sağ, sol, din, iman, laiklik, cemaat, kadın, erkek, cart, curt kaygıları varmıymış !!!

Budist tapınağı yapalım o parka, rahipleri de getirelim, üç beş de fil salalım parkın içine.. Bunların dışındaki herkes ezilmeden dışarıya çıksın.. Hadi bakiim !

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön