View Single Post
Eski 03-01-2015, 14:25   #1407
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Alıntı:
Ben de;
Yaprakların sadece kenarlarında değil, daha yaygın bir renk değişimi görüyürum. Eğer damarlar yeşil olsaydı, demir eksikliği derdim. Ama değil.
Potasyum eksikliğinde sarı değil, kahverengileşme belirginleşiyormuş!

Yaprak uçlarında belirgin bir yanıklık yok! Sadece duvar kenarında bir dalda tüm yapraklarda bir kuruma var.
Demir eksikliği diyemezsiniz çünkü demir eksikliği sadece yeni sürgünlerde oluşur

Yaprak uçlarına dikkatli bakarsanız durumu anlayacaksınız. Tüm yapraklar mı duvar kenarında ve her bitkide yok.

Name:  melisa3.jpg
Views: 1635
Size:  60.6 KB

Alıntı:
Sonra bu mevsimde Aksaray'da hangi bitki büyümesini sürdürür ki, melisa sürdürsün!
Mevsim itibariyla, Melisa gibi, ılıman iklimde her dem yeşil kalan çalıların, Aksaray gibi karasal iklime sahip bir bölgede, bu soğuk günlerde, gerçek anlamda modern bir sera ortamı dışında bırakın yeni yapraklanmayı, mevcut yapraklarının yeşil kaldığına şaşmak gerekmez mi?.
Dediğiniz doğru fakat aşağıdaki fotoğraftaki sürgünler nasıl çalışıyor? Bu bitki yapay mı ki bu kadar canlı ve hâlâ çalışmaya devam ediyor.

Name:  melisa2.jpg
Views: 1643
Size:  62.3 KB

Alıntı:
Anlayacağınız Ben; Sizin tahminlerinizden tatmin olmadım.
Konunun uzmanı olmadığım için iddialı da değilim.
Bu nedenle de; fotoğrafları, bitkilerin hastalıklıklarına ilişkin bir başlıkta (mutlaka vardır.) konunun uzmanı (Ziraat Müh., Orman Müh. gibi.) bir arkadaşımızın, fotoğrafları görmesinin yararlı olacağı kanaatindeyim.

Tabii ki, sorup sormamak konusunda karar, sayın prıtt'ındır.

Saygılarımla.
Önceden de söylediğim gibi her kaynaktan faydalanmak gerekir. Ben gördüklerimi yazdım. (Yaşasın ziraat ve orman mühendisleri..)

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön