Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ToprakDayı
Olumsuzluklarını gördüğüm, atılan her adımın yeni olmayıp üstelik hatalı atıldığını düşündüğüm için eleştiriyorum. Ektiğiniz domates çeşidi muhakkak sizin bakımınızla çeşit özelliklerinin gelişimini sürdürecektir. Atalarımız gibi uzun süre aynı alanda, aynı ekim çeşitlerini yapmayacağınız için sizin ektiklerinizin gelişimini yıldan yıldan negatif seyre sahip olacağını düşünüyorum. Köydeki hibritlere genel olarak köylü hibriti diyoruz ?
Taşın altına el koymak sağdan soldan kopyala yapıştır paylaşımlar yapmak değildir. Sağdan soldan toparlanan bilgilerle ancak klavye kahramanlığı yapılır.
Ülkemizdeki çoğunluk sistem bu şekilde maalesef, dahil olursunuz %10 ilerleme kaydederken %90 hataları giderirsiniz.
Burada da eleştirmemiz, eksik yanlarınızı öne çıkartmamız sizin için avantajlı değil mi ? Yoksa " harika iş yapıyorsunuz "diyerek hatalarınızın devamlılığını mı sağlamalıyız ?
|
Olumlu eleştirilere hiç bir zaman itirazım olmaz, ancak derneği kuran arkadaşları sanki üç kağıtçılık yapıyormuş, insanların cebinden para alamaya çalışıyormuş gibi lanse edilmesinden rahatsız oldum. Üstelik aidat dediğiniz ücret yıllık toplam 30 lira. Derneğin masrafını karşılamaktan çok uzak bir meblağ.
Bu sene agaclar.net'in Adana toplantısında bulundum orada Bhut Jolokia biberi paylaşımı yapıldı. Bu biberi hangi sınıfa koymak gerekiyor. Yerli/Yerel olarak mı yoksa yabancı bir ürün olarak mı adlandırmalıyız?