View Single Post
Eski 02-01-2015, 13:01   #232
Sagun
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toak Mesajı Göster
Evet, epey buyuk bir agac. O yuzden daha da sabirsizlaniyor insan, fidanin buyumesi icin.
Sizin ektiginiz sapsiz mese simdiden abi olmus bile. ne kadar kocaman ve yesil yapraklari var
Burada mese agaclari icin satilan besleyici kimyasallar var. Icindeki bakteriler kokune yerlesip, topraktan daha cok mineral, su vs almasini sagliyor, besliyormus. Sizin konuyla ilgili bir bilginiz var mi? Hic bu tip bir destek kullandiniz mi?
böyle bir şeyi hiç kullanmadım heralde sabırsızlananlar içindir. meşe çok kanaatkar bir ağaçdır her şekilde büyüyecektir ancak bazı türleri hızlı bazıları yavaş büyür. saksıda bir yere kadar zaten, belli bir büyüklüğe geldiğinde doğal ortamına almak lazım.
ben bu fidanım için içinde azot demir vs.. bulunan sıvı bir gübre kullanıyorum. çünkü bu sapsız meşe gençlik yıllarında yavaş büyüyor sonradan hızlanıyor.
daha önce saplı meşe çimlendirip doğal ortama 2 yaşında 1 metre boyuta ulaşan var.
çoğunlukla torfların içinde herhang bir besin maddesi bulunmuyor. fidanı beslemek için sıvı gübre kullanabilirsin. şu bkteri konusunu bilmyorum biraz araştıraym.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön