View Single Post
Eski 31-12-2014, 10:59   #5214
Cevizciankara
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ethio Mesajı Göster
Merhabalar,

Siz tecrübeli forum üyelerine bir sorum olacaktı. Benim Konya da 1600 rakımda 2 yaşına yeni girmiş Şebin ve Fernor fidanlarım var. Bu fidanların yapraklanma zamanını geçen yaz takip ettiğimde Mayıs 20 olarak tespit ettim. Bu tarih geç bir tarih midir acaba ?

Tarlamın toprak analizine göre bir gübreleme programı uyguladık bir ziraat mühendisi tavsiyesi ile. Fidanlara Azot da verildi tavsiye edilen miktar kadar. Ayrıca arazimde birde ısı ölçüm/kayıt cihazı var ve Mayıs ayı sıcaklıklarını takip ettiğimde 6 ila 25 derece arasında dalgalandığını gördüm. Toprak yapisi killi tinli. Ph 7, tuzsuz ve kirecsiz toprak. Organik miktar ise 1 ne yazik ki. Tüm bu bilgiler eşliğinde sizce yapraklanma süresi geç midir ?

İbrahim Balkal ın youtube de bulunan, 2 yaşındaki ceviz ağacı video suna baktığımda, benim fidanlarımın o boya gelmesi için bu sene çok iyi bakmam gerektiğini görüyorum ve o video da tavsiye edilen sistemle, fidanlarımı en az 3-3,5 mt kadar boylandırmak istiyorum. Şu an 60 cm ile 1.5 mt aralığındalar. Acaba ağaçların daha erken uyanması ve fidan boyunun artması için bir şeyler yapılabilir mi veya yapmalı mıyım ? Mayıs sonu ve Ağustos ortası arasında 2.5 aylık bir süre olunca fidanlara büyümek için çok süre kalmıyor diye düşünüyorum. Değerli tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla
Sayın ethio;
Benim 1 yaşını yeni dolduran fernor ve chandler bahçem var.rakım 1070 . ağaçlarım mayısın 15 i gibi yeni uyandılar. marmara ve ege bölgelerinde sanırım mart ve nisanda uyanan ağaçlar benim burada mayıs 15 te uyandı. Ben bunu iklime bağlıyorum, geç uyanıncada büyümesi daha az oldu. Saygılar.

Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön