View Single Post
Eski 30-12-2014, 10:28   #190
litoriachloris
Ağaç Dostu

litoriachloris's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ritulan Mesajı Göster
Merhaba, umarım kayıp yaşamazsınız.nasıl yapılır bilemiyorum ama bir örtü ve naylon birşeylerle üstlerini kapatsanız birkaç gün olabilir mi? En azından -7 ye dayanamayacağını düşündüklerinize.
Sayın ritulan sadece 2 bitkimin üzerini kapattım. Feracactus latispinus ve Echinopsis pachanoi. E. pachanoi'nin gövdesinde hiç de hayra alamet olmayan lekeler oluştu. Diğerlerinin tümü açıkta. Çanakkale kışlarından sağ çıkabilecek türleri öğrenebilmem için bitki kayıplarını göze almam gerekiyor maalesef Bir de küçük halleriyle belki birkaç sene üstlerini örterek korumak mümkün ama büyüdükleri zaman bu pek mümkün olamayacak (1 metre boyundaki bir kaktüsü örterek korumak pek mümkün olmaz) ve 3-4 yıl koruyarak büyüttüğünüz bir türün kaybı daha büyük üzüntü olur diye düşünüyorum.

Şu anda şiddetli kar yağışı başladı ve kaktüslerimin gövdelerinde buz parçacıkları gözüküyor. Bahçemin 20 m uzağında anlık meteorolojik verileri ölçen bir meteoroloji istasyonum var. Tam olarak hangi türlerin kaç derece soğuğa dayanacaklarını net olarak ölçebileceğim. Şu anda sıcaklık 0.1 derece ve yavaş yavaş düşmeye devam ediyor. 10-15 gün içerisinde hangilerinin sağ kalacağı belli olur.

Selamlar...

litoriachloris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön