27. Bu gün 14.06.2013 arkadaşlarla bahçeye gittik daha önceden yapılmış yolun kenarındaki havuzu buradan kaldırma, onar sana sonra lazım olacak ,elektrik kesilir su azalır bir depon yedeğin olması lazım, hem de bahçeyi en üst noktadan kolayca sulayabilirsin dediler. Bana mantıklı geldi. Zaten sondaj Ağustos - Eylül gibi olacak Kasımda’da ağaç dikileceği için havuz Kasım ayına kadar duracak. Diğer bir konu da aplikasyon için çaktığımız demirlerden 3 tanesini çıkarmışlar yoktu. İyi ki ben onların fotoğraflarını almıştım, metreleri ve istikametleri belli herhalde çıkartırım ancak 5-6 gün sonra arpa biçilecek ve tarla sürülecek bu işlem yapılmadan önce oraya direk dikmeliyim. Pazartesi halletmem lazım.
28. Bu gün 17 Haziran 2013 sabah erkenden bahçeye gittim aklımda koordinat belirleyen ve çıkarılmış olan demir çubukları yerlerine takmak vardı giriştekini ve ondan sonraki çıkarılmış diğerlerinde bir şey yoktu hepsini iyice çaktım ve üzerlerini taşlarla işaretledim aşağı kısmada kazık çaktım. Büzün içerisinde kalan demiri çıkardım ancak büzü açamadım orasını açmanın bir yolunu bulmalıyım içi taş dolmuş. Büzü açarsam havuzu doldurmanın yolunu da bulurum. Havuzu bozmamaya karar verdim çünkü kime sorsam yapılı şey bozulmaz hem havuz bahçenin en hakim yerinde kendiliğinden bahçeyi sular hem de orası yedek su deposu olur elektrik kesilir su biter lazım olur dediler havuz yaklaşık 25 ton (4*6,5*1). Bahçe sürülünce hemen tel çektirmek lazım. Ayrıca içinde lüzumsuz olan ağaçlar da kesilmesi gerekiyor bakalım ya ben keserim ya da hızarla kestiririz. Tel çekilsin de.. Havuz onarımı için CEPA da Baumex se baktım Kalekim tamirat çimentosundan 2 adet( tanesi 18 TL) ve su yalıtımı için 2 adet (tanesi 82 TL) ISONEM gerekiyor.
29. Bu gün 02 Temmuz 2013 köyden bir arkadaşın tel örgü için tavsiye ettiği kişi ile Oltanda buluştuk. Arazide yapacaklarımızı anlattım. O kişiden tel örgü yaptığı bir iki yeri göstermesini istedim daha önce gittiğim 80 dönümlük chandler ceviz bahçesine gittik burası gayet iyi yapılmıştı daha sonra başka birisinin arazisine gittik buranın tellerini hiç beğenmedim hepsi sarkmıştı içinde 4-5 yaşında chandler cevizleri vardı ve hepsi kötü durumdaydı her bir ağaçta yaklaşık 8-10 meyve ancak vardı bu ceviz çeşidi burada iyi yetişmiyor herhalde gözüm korktu bahçeye 10 adet chandler dikecektim vazgeçtim. Bana telin metresini 17 TL den kapıyı 400 TL den yaparım demişti tekrar sözleşme metni hazırlamak için Ayaş’a dükkanına geldik burada internetten bazı yerlere baktı ve bana kusura bakma ben bu işten zarar ederim ben yapamam dedi bende adama bakakaldım. Madem yapamayacaktın şimdiye kadar niye hesabını yapmadın diye.
Düzenleyen patara67 : 29-12-2014 saat 20:28
Neden: hata
|