View Single Post
Eski 29-12-2014, 19:18   #81
emre_ysl
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2014
merhabalar. aranıza yeni katıldım hepinize zirai yaşantısında başarılar diliyorum. bu yıl içerisinde şehir hayatından sıkıldım ve kütahyanın merkezine 25 km mesafede bir köye yerleştim. köyde doğudan batıya paralel uzanan (doğusu ve batısı açık ) kuzeyi ve güneyi araziden 50 m yükseklikte tepeler ile çevrili %2 den % 3 e kadar eğimi olan 100 dekar yerim var. burada ağaç yetiştirmek istiyorum ve ceviz veya badem yetiştirmek gibi bir fikrim var, çevremdeki ziraat mühendisleri arazi kuzey rüzgarlarına kapalı olduğu için ceviz yetişecek üst yapı mevcut dedi. ama çeşit konusunda birşey söyleyemediler. yalnız genel zirai bilgiye sahip olup pratikte ceviz tecrübeleri olmadığı için ve ticari kaygıları da olduğunu düşünerek onlara pek güvenemiyorum. arazimde rakım 1170 ile 1176 arasında değişiyor. kütahya konum olarak ilkbahar geç donlarından kısmen etkilenen bir yer. ancak köyün tamamı 2600 rakımlı bir dağın güney yamacında olduğu için ceviz ağacı yetişiyor. burada bulunan ceviz ve badem yetiştiren arkadaşlar çeşit seçimi konusunda benimle bilgi ve düşüncelerini paylaşabilirse çok memnun olacağım

Düzenleyen emre_ysl : 29-12-2014 saat 19:21 Neden: imla
emre_ysl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön