View Single Post
Eski 29-12-2014, 18:40   #12538
demlichay
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Türü bilinmeden alınan menekşenin türünü daha sonra belirlemek çok zor. Tahmin yürütülse de doğruluğu kesin değildir.
Haklısınız size katılıyorum.
Ancak düşündüm ki, Afrika Menekşeleri, yeni türler elde etme işlemi dışında, tohumdan üretilmediği, üretimde yaprak çeliği yöntemi kullanıldığı için, elden ele geçen çeliklerle, tozlaşmada olan bozulmalar olmayacağı için, belki adı unutulacak ama tür sabit kalacaktır.

Böyle düşünüp, internette resimlere baka baka bazı tahmini sonuçlara ulaştım ve sizlerin de tecrübelerine başvurmak istedim.

Mesela; yukarıdaki mesajımdaki son iki fotoğraf ve internetten eklediğim şu fotoğrajlar:
1. fotoğraf : PlantFiles Pictures: av_ocd_girl picture (African Violet 'Crimson Ice')
2. fotoğraf : African Violets by Lyndon Lyon Greenhouses
3. fotoğraf : https://allthingsplants.com/plants/photo/218087/
4. fotoğraf : Fuzzy Foliage: Coming Up Soon: Bay State African Violet Society Show

Bazı renk sapmaları, zannımca çekim koşullarından (ışık, flaş kullanıp kullanmama vb) kaynaklanıyor.)

Böyle daha örnekler bulmak mümkün. Bence bunlar aynı menekşeler gibi sanki. (Crimson Ice - Exhibited by Susan Gimblet at the 2009 Bay State show)

Acaba sizler ne dersiniz?

Eklenen Resimler

demlichay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön