View Single Post
Eski 29-12-2014, 10:57   #65
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili Kiraz'ın (Ellerine, gönlüne sağlık) açmış olduğu konu tam da gündem konusu diye düşündüğüm için bu konuda sorayım istedim.
Benim için çok önemli, değerli Tohum Paylaşım Etkinliği sayesinde bir sürü tohumum oldu. 2 sene önce mart ayı sonunda bir sürü tohum ekmiş idim fakat çok da başarılı olduğum söylenemez. Onun için şu an fazlaca önemsediğim için ille de mart-nisan ayını mı beklemem gerekiyor?
Özellikle 3 senedir edinmeyi istediğim katlı gül hatmi ve şebboy tohumlarımı? Zira ekildikleri sene çiçek vermiyorlar şimdiden eksem acaba, hani bu yaz çiçeklenirler mi diye düşünüyorum... Ne dersiniz arkadaşlar?..
Ekildiği sene çiçek açmayan iki senelik bitkilerin ekimi için sonbahar mevsimi öneriliyor. Bence şimdi hava soğudu, dışarıda ekilemez ama iç mekanda uygun ve çok aydınlık, uygun ısıda yeriniz varsa ekebilirsiniz. İç mekan ortamınız çok uygun değilse, az şıkta tohumlar ziyan olabilir. Fazla tohumunuz varsa bir kısmını da bahara ayırın. Her ikisinin sonuucunu paylaşırsanız biz de yararlanırız.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön