Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus
Öncelikle Narcissus tazetta 'Double roman' ismini ortaya attığımda, resmini paylaştığımda kimseden 'tık' gelmemişti. Şimdi, Daffseek' e bakıp farklı yorumlar geliyor. İlginç.
Benim edindiğim 'karaburun' nergisleri her zaman farklı nergis çıktığı için hangisi karaburun/mordoğan, kara veremedim. Benim fotosunu paylaştığım nergis ile benzerliği varsa, 'Double Roman', 'Constantinopolitanus' kısaca Contantinople, olabilir. Zaten Sn Pria 'da alıntıda belirmişti.
|
Aslında, benden çok daha iyi bitki sistematiği bildiğinizi bildiğim için sizin bu 'Double Roman'ların, bizlerin Karaburun/Mordoğan diye adlandırdığımız nergisler olduğunu bildiğinize de inanıyorum..

)
Aslında Karaburun nergisi diye tasnif edilmiş, tescilli bir nergis yok..
İsterseniz ''gugıl'a yazın 'Karaburun nergisi' diye..Genelde 'ağaçlar.net' dışında hiçbir yerde böyle bir türden bahsedilmiyor..Bilimsel yayın ve makalelerde bile böyle bir bilgi yok..'Narcissus tazetta veya poetius'' diye geçiştiriliyor..Varsa da ben bulamadım henüz.
Bizler de bu başlıkta bu nergis türünü hep böyle adlandırageldiğimiz için sanki Karaburun nergisi gibi bir tür varmış gibi algılanıyor..Aslında Karaburun/Mordoğan nergisi diye bir tür yok, sadece Karaburun yarımadasında çokça kültürü yapılagelen ve o yöreyle çok iyi uyum sağlamış 'Double Roman'' var..