View Single Post
Eski 26-12-2014, 22:03   #119
deniz2014
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-10-2014
Sayin İsmail Karagülle merhaba,

Yapay mera bitkileri her bolgede yetistirilebilir,her iklim bolgesine gore farkli yem bitkileri var , bolgenize uygun cesitleri kolaylikla bulabilirsiniz. Suanda islediginiz 40 donum araziden elde ettiginiz urunlerin daha fazlasini uretebilirsiniz. Kar ve Don olmadigi surece yem bitkileri buyumeye devam eder ,kar altinda ise durur , kardan sonra yine kaldigi yerden devam eder. Hayvanlar icgudulerini kullanarak kendilerine faydali bitkileri merada bulup yerler,Birde yem bitkileri buyumeye basladiginda arazinin icinde yabanci otlari barindirmaz ,hepsini baskilayip yok eder. Ingilterede de havalar her gun yagisli ve kapali diyebiliriz ama hayvanlarin yem ihtiyaclarinin %70 arazi yapay meralardan karsilaniyor , Koyunlarin ise neredeyse %90 i karsilaniyor. Sonra sabahin erken saatinde kiragi zamani hayvanlar meraya birakilmaz ,meraya salinmadan once birazcik kuru ot verilir,beklenir ,sonra meraya salinir. Bakici Coban da yoktur , ciftligin icerisinde bakici olur.
Avrupa nin en ultra zengin insanlari koylerde ve sehir disinda villalarda yasarlar , ingilterede 1 donum ekilebilir arazinin fiyati 50 bin turk lirasi civaridir. Kisacasi buralarda hayvancilik yapan insanlar ulkenin refah duzeyi en yuksek insanlardir , Eger olurda bir yil zarar ederlerse ,o zararida devlet otomatic olarak karsilar.

Bu yesil arpa cimi nin ilk ortaya ciktigi Avustralya da bile Ciftciler arpa cimi yetistirmiyorlar , Avustralya da tarim arazilerinin % 50 si yapay yem meralari ile ekilidir.Ulke dunyanin hertarafina canli hayvan ve et ihrac ediyor. Ingilterde bile avustralyadan gelen binlerce ton koyun eti satiliyor. Ingiltere de uretilen etler ise avrupanin diger ulkelerine ve arap ulkelerine ihrac ediliyor. Ben daha hayvancilik yapan avrupali FAKIR bir ciftci gormedim simdiye kadar.....

Bilgili ve dogru yapildiginda Turkiyede uretimin avrupa standartlarina gelecegine inaniyorum.

Saygilar.

deniz2014 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön