View Single Post
Eski 26-12-2014, 21:47   #245
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Merhaba,
Çiçeklerinizi güle güle büyütün hepsi çok güzeller. Özellikle deniz kenarında oturduğunuz sıra yetiştirdiğiniz çiçeklerinize bayıldım. Renk cümbüşü yaratmışsınız.

Ful arap yasemini benim çok sevdiğim çiçeklerdendir (ben özellikle kokulu çiçek severim) dört beş senedir benimle birlikte yaşayan ama hiç çiçek açmayan bir fulüm var. Uygun olmayan iklimde yetiştirmeye çalışınca birçok bitkim ölmeyen ama güldürmeyen formunda donuk kaldılar. Zavallı fulüm de böyleydi. Evin içi aşırı sıcak oluyordu dışarısı aşırı soğuk ya da serin.
Hep bir gün uygun iklimde bir şehre taşınacağım diye diye sabırla bekleyerek bugüne geldim. Eh artık fulün sevdiği bir iklimdeyim. İnşallah bu sene baharda dipten budayıp bakacağım.

Selluka için bilenler bilir yarı merak yarı hırs bekliyorum, daha önce aldığım selluka tohumunu Van ikliminde gözünün içine baka baka çimlendirmiş sonra kocaman bir saksıya geçirip aynı özen ve aynı zamanda merakla ve sabırla bekleyerek çiçeklendirmiştim. Sellukayı Van'da ilk yılında çiçek açtırdım hem de Ekim ayının sonuydu kar ha yağdı ha yağacak hadi aç artık şu çiçeği de bir koklayım sonra ne olacaksa olsun diye diye açtırdım ama o da ne! Kokusu yok! Belki gece kokuyordur diye gecenin on ikisine kadar git gel burnumu dayasam da yok yok... Gözlerim dolmuştu onca emek, zaman, çatlamak üzere olan sabır hepsi puf diye havaya gitti.

Sizin selluka sevginizi en iyi ben anlamayayım da kim anlasın?
Şimdi forumdan sevgili ahmeter abi bana fidesini gönderdi. Bakalım kısmet yaza. Baharda yine kocaman bir saksı, gübre, bol güneş git gel, dön dön bak ... Filmi başa sardık.

Sizi de dert küpü mü sandım nedir Öyle içimi dökesim geldi bu sellukadan çektiğim nedir canım

Bu arada gül kurusu kaloncheniz (107. mesaj) çok güzel. Ben de katmerli kalonche topluyorum. Elimde kırmızı, pembe, sarı ve turuncu var. Zengarden satışa çıkarırsa fuşya, beyaz ve gül kurusu renklerinden de alacağım.

Ve son olarak şeker pembe gloksinyanız da çok şeker Güle güle büyütün.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 27-12-2014 saat 15:06 Neden: Kelime düzeltme
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön