View Single Post
Eski 26-12-2014, 20:13   #117
deniz2014
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-10-2014
Sayin cok degerli uyeler,

Biraz arastirdiktan sonra bir hesap yaptim; diyelim ki bu yeni yuzyilin mucize arpa cimleri soylendigi gibi protein ,enerji ve minarellerle dolu ,kullanildiginda %40 -50 gibi hayvanin gunluk yem ranyonundan kazanc sagliyor!!!! 10 tane sagmal inegin bir hesabini yapalim. Diger yemlerle birlikte 1 inek gunluk 150 kiloya kadar yesil ot yiyebilir. 100 kilo yedigini hesaplayalim. 10 inek= 1000 kilo yesil arpa yemi demektir gunluk. Gunluk 400kilo ureten bir cimmatikin fiyati 30bin lira . Ama satin almiyoruz ,kendimiz yapiyoruz makinayi ve 15 bin liraya mal ediyoruz. 1000kiloyu uretebilmek icin 2 bucuk kat fazla kapasiteli makinaya ihtiyacimiz var demektir. Arti bu makinanin yarisini kullanamiyoruz otomotik temizlenmesi icin....dolayisiyla daha da buyuk bir makinaya ihtiyac duyuluyor. En ucuzundan 30 bin liraya mal olur. Piyasada gunluk 800kilo civari bir ticari makina 60bin liradan satiliyor !!!! Birde yanlis uretim sonucunda kuflenmis mucize arpa cimlerinin hayvanlari oldurme ve verim dusuklugu ihtimalini ise hic hesaba katmayalim,uretim maliyetlerine de hic girmeyelim......

Birde bu hayvancilik avrupa,avustralya ve amerika da nasil yapiliyor ve turkiyede nasil uygulayabiliriz ,hesabini yapalim. Diyelimki arazimiz vede pazla paramizda yok ,o zaman arazi kiralama yontemi olacak. 20 donum verimli sulu tarim arazisinin bugunlerde yillik kirasi donumune 375 lira civarinda buda toplam 7500lira eder 1 yillik ucreti.Bu araziye karisik hayvanlarimizin ihtiyacina gore YEM bitkileri ektik,45 gun sonra bu arazi otlatmaya hazirdir,ikiye bolduk araziyi 10 donumunu otlatirken diger 10donumunu bakima aliyoruz. Ortalama donumune 10 ile 15 ton civarinda yillik yem uretiriz . 10 tondan toplam 200ton yem eder. Kilosu 10 kurustan 20 bin turk lirasi demektir.7500lira kirasi+ 7500lira uretim ve diger masraflar diyelim ,yinede kazancliyiz. Arti hayvanlarin merada kisa sureligine bile kalmasi sayisiz faydasi vardir ; ornegin bir Brucella mikrobunu ele alalım. Bu mikrop:
Çeşme suyunda 2 ay
0 Derecede 2.5 yıl
Donmuş dokularda 3 yıl
Nemli toprakta 60 gün
20 Derece’de % 40 nemli ortamda 144 gün
İdrarda 30 gün
nemli gübrede 3 ay
Fötuslarda en az 75 gün
Uterus akıntılarında 200 gün
Çiğ sütten yapılan krema yağında buzdolabınd 142 gün
%10 tuz içeren salamura peynirde 45 gün
%17 tuz içerende ise 1 ay

Canlı kalabiliyorken, güneş ışığında ise sadece ve sadece 12 SAAT İÇİNDE ölür. Meralar hayvanlarin dogal eczane deposu gibidir ;bircok hastaliklardan korur kisaca anlatirsak.
Birde bu yapay meradan 35 -45 gun surede temiz hava ve gunesin altinda urettigimiz yesil yemlerin bu 7 gunluk lambalarin altinda sudan baska birsey verilmeyen mucize arpa cimlerinden en az 5 KAT daha fazla protein,enerji ve minarel degerleri vardir:P
Umit ederim bu yazdiklarim hayirlara vesile olurda uretici arkadaslar gercek anlamda para kazanir .

Saygilar.

Düzenleyen deniz2014 : 27-12-2014 saat 01:26
deniz2014 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön