Cok degerli vetman996 ve forum uyeleri,
Oncellikle konunun sahibi olarak bu forumda fikirlerimizi acikca ortaya koyabilmemize vesile olan sayin vetman996 cok tessekkurlerimi sunarim. Ayrica yaptigi calismalardan vede burada paylasimlarindan dolayi da tesekkurlerimi sunarim. Sayin vetman996 gercekten bu arpa cimlerini uretmede cok basarili calismalarini takdirle karsiliyorum.
Benim buradaki farkli dusundugum nokta ise bu arpa cimlerinin ekonomik olmadigidir. Tahminen %20 ile 30 arasinda yem kazanci olabilmesi icin ;Ureticinin yem rasyonlarini kendisi yaparsa olabilir. Evet arpa cimleriyle hayvan beslenebilir ,katiliyorum . Ayrica samanla da hayvan beslenebilir .Turkiyede neredeyse herkes icinde bol miktarda saman olan yem rasyonlari ile hayvan besliyorlar. Dunya da hayvanciliktan cok ciddi PARA kazanan ulkeler de ise yem rasyonunda ne saman var nede arpa cimleri !!! Ben ingiltere,irlanda,fransa,hollanda yi gittigimde arpa cimlerini gormedim, misir tarlasida gormedim vede hayvanlarin onunde arkasinda dolasan Cobanlar da gormedim.Hayvanlar basit tel citlerle cevrilmis yem bitkileri ekilmis arazilerde kendi baslarina besleniyorlar.
Sayin vetman996 sozlerine tamamen katiliyorum ;Eğer bilinçli şekilde hayvancılık yapıyorsanız, ayrıca tüm girdi çıktıları kaydedip denetleyebiliyorsanız kazancınızı daha iyi görebilirsiniz. Saygilar.
|