Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi T.GUMUS
Selamlar, saygilar. Forma henuz katildiim.yaklasik 2 haftadan beri topraksiz tarim ile ilgili cesitli forumlari takip ediyorum. Konu fazlasiyla merak uyandirmis olup evde kucum bir hobby bahcesi kurmak isterim. Ancak bu konuda siz degerli katilimcilarin yorumlarina ihtiyacim olacak. Yorumlarinizla projemi desteklerseniz sevinirm.acemi oldugum icin sacma yorum ve bildirimlerden oturu simdiden ozur dilerim. Amacim vaktinizi calmak degil...
Arastirmalarim neticesinde yatayda 70*40 h:50 cm olculerinde plastik kapta aeropinc yontem ile 4 adet domates fidesi yetistirmek.Tekne icerisinde 3 adet 360 derecelik 6 adet 180 dereclik olmak uzere 9 adet noozle ilave edilmis, 20 mm capinda tekne tabanindan 20 cm yuksekte bitki koklerini destekleyen bir tesisat kuracagim, boylelikle tankta su seviyesi 50 lt civarinda olacak. bu tesisatida eihmen 1000 bir kafa motoruna baglayacagim.kafa motorunu ise zaman ayarlayaci bir saate baglayarak belli araliklarla sisteme besin eriyikli su basacagim boylekle uretecegimi tahmin ediyorum. Bazi sorularim olacak yardimci olursaniz sevinirm
1 okudugum kadariyla aeropinic te domates icin 3 farkli yetisme donemi oluyormus. Her bir donem icinde ozellikle azot ihtiyaci farklilik gosteriyor ki buna bagli olarak fosfor ve potas talebide degisiyor. Dolayisiyla disarda satilan hazir besin icerikleri isime yarar mi yoksa ozel bir receteyle yaptirmak mi gerekir. Bu konuda sn. Kudret tezel hazirladigi besin eriyikleri varmidir nereden temin edebilirim
2 sistemde ne kadar siklikla besin eriyi basmak gerekir. Ne kadar zamanda bir su tankini degistirmem gerekir. Gerci pompa bu isi gorur mu ondanda emin degilim acikcasi
3besin tankinin etrafini kopuk ile gunes almasini engellemek icin sarmak gerekir mi?
4bu sistem icin ec metre **** ph metreye sartmi?
5bu sistemi daha once denemis arkadaskar var ise bu projenin ise yararip yaramayacagi konusunda yorumlari ile destek olabilirler mi acaba?
Destegibiz icin simdiden Tesekkurler. Saygilar, selamlar...
|
aramıza hoşgeldiniz
bizim tanıdığımız turan gümüş mü ;?

)av köpeği sayfası

deyilseniz!!
formu inceleseniz biraz zamanınzı alır
sistemi kurun ben ve buradakilerde aşama aşama size yardım ediceğiz
birde sorduğnuz soruların tüm cevapları mevcut,kudret TEZEL beyden teknik konuda umarım size destek veriri
özelden mesaj atın kendiside istanbulda saygılarımla