15. Çeşmeden gelen suyu depolamak için bahçenin alt kısmına büzün olduğu bölüme 6*12*1,5 (6*12 olması demirden zarar yapmamak için çünkü demirin boyu 12 m.) havuz yapmayı düşünüyorum. havuzun maliyeti yaklaşık 8000 TL
16. Bu gün 29.04.2013 bahçeye yan komşu ile görüşmek için gittim özellikle görüşeceğim konu bahçenin alt kısmının sulak olması idi. Benim düşünceme göre pınardan gelen su bahçeye akıyor ve burada arazi üzerinde su oluşturuyor İşin aslına bakarsan komşu beni çok iyi karşılamadı, ya tam tanımadığı için veya ben sorguluyorum diye düzeninin bozulmasını istemediğinden olabilir ya da bana öyle geldi bakalım bunu zaman gösterecek. Yalnız komşu ile görüşmemiz benim için çok olumlu oldu çünkü bana şöyle dedi; bu su olan alan daha öncede oluyordu geçen sene yoktu bu sene su oldu kendi bahçesinin alt kısmının bir bölümü de sulak olmuş. Şunları da söyledi pınara güvenme onun için havuza para harcayacağına kuyu açtır. Çünkü bizim kuyumuz var düğmeye basınca su akıyor sen damlama sulama yapacaksın onun için suyun temiz olması lazım havuzda su çok yosun yapıyor havuzdan damlama sulama yapmaya kalkarsan damlama su boru delikleri tıkanır hem buraya hayvan otlatmaya gelen bir sürü kişi var onlar veya diğer köylüler istemeyebilir sorun yaşarsın. Oradan çıktım köye geldim otobüs beklerken köylülerle konuştum pınarın karşısındaki tarlada neden su toplanıyor diye sordum onlarda bana orada daha önceki senelerde de oluyordu daha önceden orada kavaklık vardı sonradan kestiler daha önceki yıllarda burası dere yatağıymış. İlk yaptığım kontrol formunda taban suyuna bak vardı bahçeyi kışın alınca taban suyunu anlayamadım. Buraya drenaj yapılacak herhalde.
17. Yine aynı gün (29.04.2013) Ziraat bankasına gittim kredileri sormak için. Bankadaki kız bana şunları söyledi; sulama kredisi 5 yıl ödemeli %0 faizli kredi bu sene mayıs ayında çektiysen bir sene hiç ödeme yapmıyorsun ve önümüzdeki seneden itibaren 5 taksitte ödüyorsun. Bu krediye elektrik alınması, su kuyusu açılması, pompa, damlama sulama sistemi faturaların %75 kadar kredi veriyoruz. DSİ den arama izni çıkınca kredi işlemlerini başlatıyoruz. İstenen belgeler şunlar; ÇKS 2013, Kimlik fotokopisi, proforma faturalar (teklif mektubu gibi) 2 kefil ve kefillerin kimlik fotokopileri, ipotek edilecek gayrimenkule ilişkin tapu belgesi. Masraf olarak yıllık sigorta, tarım sigortası yapıyorlar, tapu şerh parası alınıyor, DSİ ye harç verilecek. Bir kaç anlaşmalı firma ismi verdi.
18. Bu günün sonucu (29.04.2013) havuz yaptırmaktan vazgeçtim onun yerine kuyu açtıracağız böylece tarla elektriğini de almış olacağız hem de bahçede su kuyumuz olacak. Kuyu, elektrik ve damlama sulama için ziraat bankasının kredisi kullanılabilir. Bahçeye drenaj yapacağız belki de buraya kiraz dikebiliriz çünkü kirazın kökü sanki daha yüzeyde.Ceviz için 2,5-3 m den direnaj yapılmalı fakat kiraz için 1,5 m kurtarır gibi. Bu işi bilen birisine danışmak lazım.
19. Bu gün 03.05.2013 damlama su sistemi fiyatı ve sondaj fiyatı almak için Ostim’ e gittim birkaç yer ile görüştüm sondaj için metresi 100 TL dedi. Başka bir sondaj firması 90 TL dedi. Damlama sulama için fiyat verecekler.
Düzenleyen patara67 : 25-12-2014 saat 22:46
Neden: eksik bilgi
|