View Single Post
Eski 25-12-2014, 18:32   #2
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Değerli Dostlar merhaba.

Tohum paylaşım etkinliğinden aldığım tohumların dikimiyle ilgili planlarıma devam ediyorum.

Salihli merkezdeki bahçemizi sebze adaları şeklinde düzenleyerek dikim planlıyorum. İlham kaynağım ise Sayın MeyveliTepe hocamızın bahçe düzenlemesi. (Bk. resim) Kardeş bitkiler olarak fesleğen ve kadife çiçeği kullanacağım ben de.

Kadife çiçeğinin kök kanserine yol açan nematodları önlediği, yararlı mikroorganizmalar ile işbirliği yaparak onların topraktaki etkinliğini artırdığı, hatta pestisit olarak kullanıldığını öğrenince heyacanlandığımı belirtmeliyim.

Pestisit olarak kullanıldığını öğrenince kadife çiçeği enzimi yapmak aklıma geldi hemen. Unutmamak için yazıyorum ki unutursam hatırlayabileyim. Solucanların sölom sıvısı da pestisit olarak kullanılıyor ve ben her ikisini de kullanıp denemek istiyorum.

Her adayı 125X200 cm şeklinde düzenleyeceğim. Bu hafta sonu kaç ada yapabilirim bunun ölçümünü yapmayı düşünüyorum. Sanırım 15 civarında ada yapabilirim.

En çok tohum aldığım dostlarımın isimlerini bu adalara vermeyi düşünüyorum. Sn.Bahçeden adası, Sn.Heyyamola adası, Sn.Akçabardak adası, Sn.Muda adası vb.

Bu adalara da aynı kişiden gelen tohumları ekip dikmeyi düşünüyorum. Böylece takibini daha iyi yaparım sanırım.

Sebze adaları içine tavuk gübreli torf kullanacağımı belirtmiştim. Bu torfu azaltıp yerine cocopeat ve perlit kullansam daha iyi olacak sanırım. Tavuk gübreli torfu ilk defa kullanacağım çünkü.

Bu tohumları dikerken bazı denemeler de yapmış olacağım aslında. Bu denemeleri zamanı gelince paylaşırız.

Her şey gönlünüzce olsun değerli dostlar... Sevgiler... Saygılar...

Eklenen Resimler

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön