View Single Post
Eski 25-12-2014, 18:23   #725
meeteine
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-06-2008
Ben de başladım

Merhaba arkadaşlar.
Forumda yazılanların tümünü okudum, agaclar.net üyelerinin dayanışma ve bilgiyi paylaşma çabaları gerçekten takdir edilecek düzeyde. Emek ve zaman harcayan herkese teşekkür ederim.
Ben de bugün mantarları aşıladım ya da "mantar ağaçlarımı diktim". 50 cm uzunluğunda 6 adet kavak kütüğüne miselleri yerleştirip kapaklarını çiviledikten sonra poşete koyarak kapattım. Misel satın aldığım firma, üç ay boyunca başka hiçbirşey yapmadan bu şekilde beklememi söyledi. Ancak çelişkiye düştüğüm bir kaç konuda yardımınızı istiyorum:
1- Kütükte yetiştirirken kuluçka süresinde poşete gerek yok mu? Varsa, poşetlerde hava deliği açmam ve arada sırada su püskürterek nemini kontrol altına almam gerekiyor mu?
2-Ortam ısısı 20derece civarı (evin kullanılmayan banyosunu bu işe ayırdım), yarın nem ölçerim ve termometrem gelecek. nemi %80-90 civarında tutmaya çalışacağım ve gün ışığı almıyor. Bu koşullar uygun mu?
3-Eğer poşetleri hiç açmıyacaksam kuluçka süresini tamamladığını nasıl anlıyacağım, sadece zamanı ölçerek mi?
Firma en az 5 kg misel satıyordu ben de o kadar aldım ama yarısını bile kullanmadım. Kalan kısmı için de poşette üretimi denemek istiyorum. Şimdilik bir poşete ince kavak talaşı, ağzı kesilmiş iki pet şişeye de karton koyarak aşıladım. Bunlar da eldeki malzemelerin ilk heyecanı bastırması amacıyla kullanıldı

meeteine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön