Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür
Merhaba Arkadaşlar,
İki yaşındaki chandler bahçemde geçen nisan ayında dondan etkilendikleri için 50-60 cm den tepe vurumu yapmak zorunda kaldım. Sonrasında da lider dışındaki dalları temizlemeye çalıştım. Çoğu ağacım tek dal şeklinde, bu mart ayında 1,70 cm civarından tepe vurumu yapacağım o tip ağaçlarda.
Sorum resimdeki gibi yan dal oluşumu yapmış olan ağaçlarımla ilgili. Bu tip yan dal oluşturmuş ağaçlarda tepe vurumu yaparken yan dallarıda kesmem gerekiyor mu? Yoksa bu dalları ilk kat olarak bırakıp sadece uçlarınımı almam gerekiyor.
|
Sayın permakültür, sizi yanlış yönlendirmek istemem ama ben yan dalların hepsini kesip sadece lideri bırakarak taçlandırmayı 1.10- 130 dan yapardım.
Gördüğüm kadarı ile fidan yeterince güçlü değil ve şuan taçlandırma için çok erken. Bahçenizde bu şekilde bulunan ağaç sayısı sanırım az. ( Bahçenizi ziyarette etmiştim )
Bir kısmını bu haldeyken, bir kısmını da söylediğim gibi şekillendirirseniz, yetişmekte olan ağaçlarınız için daha doğru tespitlerde bulunabilirsiniz.