View Single Post
Eski 24-12-2014, 10:24   #222
ykaya194
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın permakültür, benim de 2. Yıl aynı şekilde dallanan ağaçlarım oluşmuştu. Kesmeye kiyamadim ama hem alçak tac oluştu hem liderle aynı kalınlıkta ve ya daha kalın oldular. Böylece liderin bütün gücünü alıp zayiflattilar. Artık böyle oluşumlara izin vermiyor ve hepsini kesip tepe vurumu yaparak daha açılı ve lidere rakip olmayan dallar oluşturuyorum.
Dikim aralıkları sık olan bahçe ise veya yan dalları hiç budama yapmamış iseniz dediğiniz doğru ancak, bahçeniz 8x6 veya üzeri ölçülerde ise taç yüksekliğini 80-100 cm den oluşturmak bence mantıklı. Yan dal verimi yüksek olan cinslerde 1. kat taç yapısı alçakta oluşturarak daha sonra 3. ve 4. kat taç oluşturarak daha fazla ürün alma olasılığı vardır.

Örneğin: Ceviz başlığı altındaki sayfamda 25 ve 27 nolu mesajda paylaştığım resimlerdeki fidanları bu yıl şubat ayında budadım, budanan dalların üzerinde ilkbaharda sık aralıkla yeni sürgünler verdi ve gayet iyi bir taç yapısı oluştu diyebilirim. 46 nolu mesajdaki resimde görüldüğü gibi yan dallarda odunlaşma ve aşırı kalınlaşma olmadı.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön