Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi patara67
Sayın Gökhan07
benim Ankara /Ayaş/ Oltan'da 13 dönüm Oğuzlar 77 ceviz bahçem var. Sizden ricam şu; Ben ağaçları 2013 baharında diktim ve 2014 mart ayındaki soğuklardan etkilendi ancak mayısta 3 ncü gözlerden sürgün verdi. şimdi sizin chandler çeşitleriniz sonbahar geç donlarından etkileniyor mu hasatı Ekim ayının ortasına kadar sarkıyor mu ve ben ilkbahar donlarından korunmak için ne yapabilirim. rakım 850 m.
|
Sayın patara67, bu yıl bir çok çeşit 2014 mart ayında ki soğuklardan etkilendi.
Bahçe bu yıl sonbahar ve ilkbahar erken donlarından etkilenmedi fakat başka bahçeler de bulunan chandler çeşidi azda olsa 30 martta yaşanan dondan etkilendiler.
Bahçenin hasadı için daha zaman var.
Ceviz konusu o kadar karışık ki, bir çok yabancı çeşit mevcut fakat bu çeşitler hakkında henüz bilgi sahibi değiliz.
Biz bu çeşitler hakkında bilgi sahibi olmadan eminim ki bu çeşitlerin üzerine bir o kadar daha yabancı çeşit eklenecek.
Chandler çeşidi verimli fakat çoğu bölgeler de içini doldurmadığını duyuyorum.
Yandal verime sahip çeşit'in fazla meyveye yatma özelliğinden dolayı da içini doldurmadığını düşünüyorum.
Ayrıca kabuğu ince olduğu söylense de ben kabuğunun kalın olduğunu düşünüyorum ve chandler'in kabuk oluşturmak içinde çok enerji sarf ettiğini düşünüyorum. İçini doldurmak için belki de enerjisi yetmiyor.
Bu konular hakkında yeterince bilgiye sahip değiliz. Bizim güzel yerli bir çeşide ihtiyacımız var.
Aslında konu çok uzun, fırsat buldukça yazacağım.
Saygılarımla.