View Single Post
Eski 24-07-2007, 14:41   #10
Yamaha
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-07-2007
Merhaba, sayın Cemal S.

İnternet ortamında okuduğunuz yazılar muhtemelen bana ait olabilir. Yaklaşık 4 yıl bu işin varlığını bilmekteyim ve bu süreler içinde internet ortamından çeşitli kuruluşlara bilgiler vermekteydim. Bambu kamışı konusunda araştırmalar yapılmadığından Tarım İl Müdürlüklerinin yeterli bilgiye sahip olmadığı kanaatindeyim. Son dönemlerde yavaş yavaş kurumlar, kuruluşlar ve kişiler de bilgi edinmeye başladılar.

Doğu Karadeniz bölgesi için bilimsel çalışmaların tamamlandığını düşünmekteyim. Biz üreticiler olarak Rize ve çevre illerinde yetiştirilmesi için bambu fidelerin dağıtımını beklemekteyiz. Yasal üretim izninin alınmasından sonra eğer, Tarım İl Müdürlüğümüz veya Orman İşletmelerimiz bu işi üstlenmez ise, Üniversitelerimiz desteğinde veya başka bir kurumun veyahut sponsor firmaların desteği ile geç de olsa bambu ormanları oluşturulması mümkündür.

Umarım bambu kamışının değeri saksılarda değil, hak ettiği yeri olan ormanlık alanlar ile buluşturmak gerekmektedir. Alternatif ürün çeşitliliği ile ülke ekonomisinde ticaret ve istihdam arttırıcı yeni bir sektörün doğmasına vesile olacağı kuşkusuzdur. Ancak, gereken önem ve desteğin verilmesi halinde bu mümkün olacaktır.

Not: Rize’de yetiştirilen bambu kamışının çapı yaklaşık 10-12 Cm, boyu 15-20 metreye ulaşmaktadır.

Saygı ve sevgilerimle, herkese iyi çalışmalar.

Yamaha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön