Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 22-12-2014, 08:57   #3028
Eron2014
Ağaçsever
 
Eron2014's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 65
Sayın Orkide2014,

Sulama konusunda bir hatanız yok gibi görünüyor. Saksı harcı iyice kurumaya yakın sulama yapmanızı öneriyorum. Bu 10 gün de olabilir, 5 gün de olabilir ama kış aylarında 20 güne bile çıkabilir. Daldırma yöntemi ile sularken, saksı kaç dakika su içerisinde kalıyor? Bir de sudan çıkardıktan sonra iyice süzdürmeyi ihmal etmeyin. Bazı saksıların altına 4 delikten takılan saksı altları var. Sanırım iyice süzdürmediğinizde saksının altında süzülen su birikiyor ve bu orkideler için hiç sağlıklı değil. Ben en son 20 gün oldu sulamayalı. Yağmur suyu biriktirmeye çalışıyordum ama sonra dayanamayıp çesme suyu ile suladım.

Isı kaynağına çok yakın olmaması daha iyi olacaktır.

Bir de aydınlık bir ortamda olursa iyi olur. Benim orkidelerim batı cephesine bakıyor ve öğleden sonra eğik açıdan, akşam üzeri de batan güneşin tadını çıkarıyorlar. Yerlerini yaz kış hiç değiştirmiyorum. Onlar da beni bu sene epey ödüllendirdiler. 4 orkide = gövdeden bir keiki ve 10 çiçek sapı.

Yapraktaki problem eğer bir hastalıksa, sularken lütfen aynı suya diğer orkidelerinizi daldırmayın ki bulaşıcı bir hastalıksa diğer orkidelerinize de bulaşmasın. Aman dikkat.

Resim ekleyebilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla.

Eron2014 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön