Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nesrin0306
Gövdesine su gelmemesine dikkat ediyorum onbeş günde bir yapraklarına spreyle su sıkıp daha sonra kuruluyorum. Yaklaşık 3ay önce toprağını değiştirmiştim tekrar yenilerim ozaman. Bu sulama işlemini yaptıktan sonra ne kadar süre poşette bekletmek gerekiyor onu da söylerseniz yanlış bişey yapmak istemem. Güneş görmesine gelince sabah güneşini alabilmesi için annem camın önüne koyuyor yaklaşık 1-2 saat kadar (mevsim itibariyle pek güneş alabildigini soyliyemiycem ama) daha sonra masanın üzerinde normal oda sıcaklığında duruyor. Ancak koyduğum masa peteklere yakın onun bi zararı oluyomudur bilemedim şimdi.
|
Toprağı (ağaç kabukları) üç ay once yeni aldınızsa kullanılabilir. Yeni sulanmış olduğunda bana pek hoş gözükmedi sanırım.
Resimlerde gördüğümüz köklerden başka görmediğimiz sağlam kökler yok ise poseti 2 ay gibi bir süre tutmanız gerekebilir.
Şu an toprak içinde kökleri olmadığı için poşetle ( poşet derken tam saydam bir naylondan bahsediyoruz) sürekli nemi koruyup yaprakların zarar görmemesini ve yeni çıkan köklerin gelişip toprağa uzanmasını sağlamak için. Şu sıkınca ağzı kapananların büyüklerinden bulursanız işiniz oldukça kolaylaşır.
Tabi bu sekilde su kaybı cok az olacağından uzun süre sulamanıza gerek kalmayacaktır. arada poseti açıp havalandırmanız da çok onemli.