View Single Post
Eski 21-12-2014, 22:59   #226
toak
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-12-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
Marketlerde torf denilen saksı toprağından alın, bunun mineralli olanları da vardır. Meşe derin kok yaptığı için yeni saksınızın boyu en az 25-30 cm olmalı. Saksıdaki toprağınız killi veya sert topraksa saksıyı değiştirme işlemi zor olabilir. Normalde torflu saksılarda fidanın gövdesini parmaklarınızın arasına sıkıştırıp saksıyı ters çevirirseniz ve saksıyı yukarı doğru çekerseniz fidan toprağıyla birlikte elinizde kalır.Eğer böyle olmazsa saksıyı kesip toprağı dağıtmadan fidanı çıkarın. Yeni saksıya dikerken palamut toprak altında kalsın. Saksıda en fazla 2yıl dursun daha sonra uygun bir dış ortama fidanı dikin. Kolay gelsin..
Cok tesekkur ederim! Onerdiginiz gibi bir torba toprak ve derince de bir saksi aldim. Umarim yeni yerini sever Ancak yukarida kalan palamutu pek gomemedim, kirilacak diye korktum. Bu arada cinsini de arastirdim: Valley Oak (Quercus Lobata)
Simdi bahceden yeni palamutlar da buldum ufak ufak cimlenen, onlari da artan topragima diktim. Bakalim gorucez onlar da buyuyecek mi

Eklenen Resimler

toak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön