Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 21-12-2014, 13:17   #3023
musk
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nesrin0306 Mesajı Göster
erken sulama yapmamak için bazen bir haftayı geciriyorum da aslında. topragın ust kısımlarında bir beyazlaşma oluyor hatta. toprağını ilk budamasını yaptığımız zaman değiştirmiştim iyi olmadığı için dün resimlerini çekmiştim köklerin ekliyorum hemen resimleri
Bitkiyi musluk altında yıkayın. yaprakları ıslatmayın. Özellikle göbeğe su giderse peçete ile oradaki suyu emdirin.
altı kısmı gördüğüm kadarıyla tamamen çürümüş. O ince dalcıklar çürüyen köklerin içindeki sert oluşumdur (çekmekle kopmaz) ki bir işlevi yok artık. Hepsini temizleyin. Gövdenin toprakla buluştuğu yerdeki 2-3 cmlik yeşil kökler ve diğer iki küçük çıkıntı yeni gelişen kökler. bir de yandaki hafif yeşil kahve uzunca olan kök sağlama benziyor. resimde gözükmeyen içi dolgun etli kökler haricinde gerisini keskin bir makasla gövdeden uzaklaştırın.

Sasıdaki kabuklar çok ıslak ve uzun süre kullanıldığından artık çürüyüp işlevini yitirmiş gibi gözüküyor. Yenisini tedarik etmeniz lazım. Yeni kuru harca dikin ve daldırma sulama yapın. iyice suyu süzüldükten sonra üzerine bir poset geçirip nemisini saklamasını temin edin. Posete küçük delikler açabilirsiniz.
Biraz uğraş gerektiriyor kurtulabilir. Sararmış yaprağı bir kaç gün sonra kendi bırakacaktır.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön