Mehabalar benim yaklaşık 8aydir baktigim beyaz bir orkidem var çiçeklerini doktu ve dalları kurudu pek tecrübeli olmadigim icin budama işlemini çok geç yapmak zorunda kaldım ve bu nedenle de köküne yakin yerlerden budadik. Cicegimin yeşil yapraklarida döküldü ve son iki yaprağı kaldı kendini toparlayabilmesi için orkide gübresi olarak bi sıvı aldım cicegimi haftada bir çok soğuk olmayan suyun içine batirarak suluyorum 15 günde bir de suladigim suya bir kapak bu gubreden dökuyorum yaklaşık iki aydır kullanıyorum bu gubreyi. Kok kısmından yeni yeni kokler patlamaya başladı ve iki yeni yaprak surdu, kendi toparliyo diye sevinmistim ancak iki gun de ilk yapragi olan yapraklardan biri sarardi tamamen bugün de sulama işlemini yaparken saksiyi devirdim ve cicegim tamamen çıktı topraktan. Toprağın içinde kalan bütün kökleri çürümüş olarak görünce çok üzüldüm. Sulama işlemi tekniklerini forumdan incelemistim bu konuda da bana yardimci olabilirmisiniz lütfen çürüyen kökler ve yeni dallar sürmesi icin ne yapabilirim?
|