Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi april13
bilgiler için teşekkürler musk ama pamuğu nereye koyucağımı tam anlamadım  saksının dibinemi yoksa phallın kök kısmınamı koyucam tam olarak açıklarsanız cok memnun olurum 
|
Sayın April13,
Öncelikle pamuk veya gazete kağıdı örneğini denemiş değilim. Sadece sphagnum bulma imkanı olmayan için sphagnum gibi suyu yoğun sekilde emecek ve kapalı ortamda nem yaratabileceğini düşünerek aklıma gelen bir fikir olarak yazdım.
Sphagnum yosunu bulabilirseniz (ebay de çeşitleri var ben ordan bi paket aldım uzun zamandır kullanıyorum) çok daha iyi olacak ve başka bir çok bitkide de faydasını göreceksiniz.
Videoda gösterilen ise, kapalı bir kabın altına göründüğü kadar miktarda yosun ıslatılıp sıkılarak nemli bir şekilde koyuluyor. Köksüz bitki bir çiçek çubuğuna iple bağlanıyor amaç köksüz bitkinin yosuna direct dokunmaması ve yosundan sağlanan nem ile kök vermesini sağlamak. Ayrıca da kabın da altına bir baska kap içine sanırım içinde çakıl tipi birseyler var ve onlarda su içinde. Tüm bi düzenek de komple bir naylon içine konuyor ve çok nemli bir ortamda bitkinin yaprakları zarar görmeden buruşup kurumadan köklenmesi sağlanıyor.