Konu: Nergis
View Single Post
Eski 16-12-2014, 13:01   #2213
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 Mesajı Göster
Adnan bey bahçem yeterli gelmediğinden birkaç yere daha ekiyorum....Bahçemi izlemenizi öneririm.Tabi yine de ısrar çok olursa burada da ekleyeyim.Bu yıl şimdilerde bom boş gibi görünüm var.Onla başlayacağım.
Mevlut bey,

Ben ısrar ediyorum..Lütfen şu özel karışım gübrelerle çok güzel çiçekler almakla öğündüğünüz Karaburun nergislerinizin ekili olduğu bahçenizin uzak ve yakın plan fotoğraflarını, nergislerin ilk çıkışlarından itibaren büyüme devrelerini ara ara buraya yükleyin derim..Gözümüzle görelim..
Sizin kendi bahçenizde Karaburun nergislerine yaptığınız işlemleri, satın almış üyeler de adım adım izlesin ki, sizin gibi güzel sonuçlar alabilsinler..
Karaburun nergislerinin Ankara koşullarında ekiminden pek iyi netice alımamış, sizin Acıpayam gibi oldukça karasala yakın iklimde nasıl böyle iyi sonuçlar alabildiğiniz konusunda kafamda çok soru işaretleri var..Mesela, bugünlerde topraktan henüz yeni çıkan ve 2-3 santim filiz yapan Karaburun nergislerinizin olası sert don olayı yaşanan ve ısının -15'lere indiği günlerde çekeceğiniz fotoğrafları inanın çok merak ediyorum..Çünkü, eski mesajlarınızda, sert soğuklar nedeniyle nergislerinizin kavrulduğundan ve çiçeklerini görememekten şikayet etmişsiniz..
Yoksa Karaburun nergislerini Acıpayam dışında bir ılıman yerde mi ekiyorsunuz ?

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön