View Single Post
Eski 16-12-2014, 10:10   #3502
Yağmurcan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FatihBahce Mesajı Göster
Çeşitli sebepleri olabilir ancak President gibi hibrit türlerde en sık görülen görülen hastalık wilt (Solgunluk) tur.
20 cm üzerini hemen budayın. Hemen fungusit veya sıvı bakır sıkın.

Toprağın alkali olması gerekir. Asidik ortamdan hoşlanmaz. Dikerken 40 cm'den az kazı yaptıysanız veya aşırı killi toprak varsa bitkiyi strese sokabilir. Ayrıca kökleri direk güneşten korumak gerekir. Bunun için malçlama veya yer örtücü bitkilerle koruma veya aşağıda resimde görüldüğü gibi 25-30 cm yüksekliğinde bir koruyucu kullanılabilir. Kökler güneşi görmeyecek ama çiçeklerinde günde en az 5 saat güneşi görmesi gerekir.

Eklenti 529368

Bunun dışında kökleri yiyen nematod veya başka bir zararlı da bu duruma sebep olabilir.

Özellikle Ege ve Akdeniz ilkimine en müsait ve hastalıklara en dayanıklı clematis türü viticella grubudur.
Fatih Bey, ben de bu sene bahçeme mayıs ayında aldığım clematis diktim ama hiç budamadım, boyu aldığımda 30 cm kadardı. Bu sene çiçek açmadı. Şimdi budasam olur mu? bir de 20 cm üzeri demişsin, ben orayı anlayamadım, tepeden 20 cm mi? yoksa yerden 20 cm budanmalı?

Yağmurcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön