Arkadaşlar merhaba, öncelikle umuyorum ki bu forum şu an da 2009 yılındaki kadar faaldir. 2-3 gündür boş bulduğum her vakti forumda orkide hakkında bilgi edinmek için kullanıyorum. Phal'ımın benden daha tecrübeli birinin yardımına ihtiyacı var. Bu sitede bir konu altına daha yazdım fakat gören olmadı sanırım, şansımı bir de burada denemek istedim.
4 ay önce çok değer verdiğim birinden bana hediye edildi bu güzel çiçek ve hayatta aldığım en büyük sorumluluklardan biri ona bakmak. Evime geldikten iki hafta sonra çiçekleri döküldü fakat adaptasyon sürecidir diye normal karşılamıştım şu anda fotolardaki halde. Bu yüzden tahmin edersiniz ki çok yardıma muhtaç hissediyorum.
Öncelikle forumunuzdan, bitkinin sararan sapını 3. boğumdan kesmem gerektiğini öğrendim. Beyaz lekeler olmadığı için orkidemin mantarı olmadığını düşünüyorum. Bir de sulama sıklığını ve nasıl sulamam gerektiğini de öğrendim.
Soracaklarım ise, steril jiletle orkidemi 3. boğumdan kestikten sonra ucuna kömür tozu mu sürmeliyim tarçın mı?
Kökleri sağlıklı mı, kurumuş kökleri kesmeli miyim ya da nasıl olursa kesmem gerek bu konuda hiçbir fikrim yok.
Sararan yaprağı kopartsam bir sorun olur mu?
Ve de saksı değişimi yapmak istiyorum daha büyük bir saksıda yeni ağaç kabuklarıyla. Bunu kısaca anlatabilir misiniz?
Sorduğum soruların aynı ya da benzer cevaplarını gördüm fakat hala aklımı kurcalıyorlar, şahsi yardıma ihtiyacım var şimdiden çok çok teşekkür ederim cevabınızı 4 gözle bekliyorum.
fotoları linkte görebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/1340691-post3006.htm