View Single Post
Eski 14-12-2014, 14:15   #246
Ritulan
Ağaç Dostu

Ritulan's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muslu Mesajı Göster
Merhaba,
Kenarı çatlayan salata kasesini küçük bi lithops bahçesine çevirmek istedim. Kasenin dibini matkapla iki yerinden deldim, tabana 1-2 cm lav taşı serdim. Toprak konusunda pek çok yazı vardı ama antalyada ikamet ettiğim için yazın sık sık sulanmaya ihtiyaçları olacağını dusunerek ekstra geçirgen bi karışımda karar kildim; 1.5 ölçü hazır kaktüs toprağı, 1 ölçü lav taşı, 1 ölçü
dere kumu, 1/2 olcu vermikulit kullandım. (Vermikulit hakkında çelişkili yazılar var. Bazı yazilarda toprakta organik içerik hiç olmamalı yaziyor.. Ben ekledim) Lithopsları diktim ve hiç sulamadım. Deniz kabukları ile süsledim. Öğleden sonra 2-3 saat perde arkasından güneş görüyorlar.
Yorumlarınızı bekliyorum. Hatam olduğunu düşünüyorsanız lütfen yazın..
Herkese iyi haftasonları. ..
*** sayın Muslu,toprak karışımınız iyi geldi bana perlit koymamaklada doğru yapmışsınız bence çünkü Antalya'da lithopslar havadaki nemide alacaklardır.yazın sık sık sulama olayını unutabilirsiniz ne kadar geçirgen toprak olsada bu bitki havadaki nemide alacaktır unutmayın ki lithopslar ya sudan **** sizden kaynaklanan etkenlerden dolayı ölüyor tecrübeyle sabit.kışın 6 saat güneş görmesini sağlayın yazın ise sizin orası çok yakıcı güneş balkonda **** havadar bir yerde Haziran Ay'ından itibaren filtrelenmiş güneş sağlayın.
Saksı yüksekliği 10 cm den aşağı olmasın.
Harici çok güzel olmuş ellerinize sağlık lithopsları bende Çoklu seviyorum.

Ritulan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön