@Tahsinmd
Büyük ihtimalle size gönderilen miselin özelliğinden dolayı bu şekilde çıkmışlar. Tam emin olmak için miseli satın aldığınız yeri arayıp size ne gönderdiklerini rengini detayını iyice öğrenin. Mantar hassas bir konu olduğundan ve resimden mantarın türnün anlaşılmasının neredeyse imkansız olduğundan bu mantarın ne olduğu hakkında yorum yapmaktan kaçınıyorum. Ayrıca satın aldığınız yerde pek güvenilir bir yere benzemiyor. Benim tavsiyem kendi miselinizi kendiniz üretmeniz. Mantar yetiştiriciliğinde en büyük sorun steril ortam sizde o sorun da yok gibi görünüyor.
Şimdi gelelim tavsiyeler ve yanlışlar bölümüne

Kütükleri delene kadar steril olmasına özen göstermişisiniz ama yukarıda arkadaşın dediği gibi kütük aşılamada kütükler steril edilmeden aşılama yapılır. Bir zararı olur mu olmaz. Aşılamanın kütüğe direk yapılmasının nedeni kütükleri steril edecek ortamın ve aletlerin maliyetinin fazla olması. Sizin böyle bir sorununuz yoksa steril edebilirsiniz sorun olmaz ama delip miseli aşılarken yine sterilizasyonu kıracağınızı unutmayın. Sizin sorun da sanırım burada başlamış.
Kütük aşılamada miselli buğday yerine dübel kullanmanız daha iyi olur. Dübellerin nasıl hazırlanacağını daha önce anlatmıştım forumda bulabilirsiniz. Bir çok tanenin bir deliğe girerken birlikte giriş yapacak istenmeyen canlılar yerine dübel tek bir hamlede deliğe oturur ve kapanır giriş şansı azalır.
Kütükte yetiştirirken işi doğaya bırakıyorsunuz. Yani poşet sulama gibi şeylere pek gerek kalmıyor. Kütüğün kabuğu zaten poşet görevi görür. Fazla paketleme kütüğün hava almasını nemini kaybedip gerekli neme gelmesini ve dolayısı ile misellerin aşırı sterese girip ölmesini ya da diğer canlılara yenilmesine neden olur.
Kütükleri sulamanıza gerek yok. Başlamadan önce eğer varsa bir tank ya da varil içine kütükleri atıp bir gün bekletin gerekli suyu çekecektir. Daha sonra bir kaç saat kuruması için dinlendirin delikleri açıp fitilleri yerleştirip yerine alın. Kütükleri dik değil duvara ya da başka bir şeye hafif bir açıyla bekletin. Kış aylarında kütükleri altından da hava alacak şekilde yatırırsanız kar ve yağmur altında gelecek sezonun gerekli suyunu biriktirip yıllarca ürün veremeye devam edecektir. Çok çok kuru bir ortamdaysanız ve kütükleriniz aşırı kuruyorsa varilinize su doldurup kütükleri yine içine daldırın. Bu şekilde sinek sorunundan da kurtulmuş olursunuz çünkü sinekler aşırı nem olduğundan ürüyorlar. Yani 1 torba olmayacak 2 sulama yapmayacaksınız 3 kendi miselinizi ve fitilinizi üretip gönlünüzü rahat ettireceksiniz.
Kavakta zehirli mantar yetişir. Steril edip sarılı tuttuğunuz kütüklerde mantar oluşması doğal. Tamamen kütüğün merkezine kadar kütüğü steril etmeniz gerekiyor ki otoklavın bunu yapabileceğini sanmıyorum. Ayrıca sarılı olduğu yere en ufak bir hava girişi tekrar kontamine olmasına neden olur. Bekletiğiniz kütüklerden artık verim alamazsınız ne yazık ki onları atmanız gerkecek.