View Single Post
Eski 11-12-2014, 15:09   #1821
Parasoley
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-12-2014
Ceviz ağacı seyreltme ve kesimi

Herkese iyi günler,

Ben de foruma yeni üye oldum ancak bir süredir takip ediyordum. Tecrübeli arkadaşların farklı bir konuda bilgisine başvurmak isterim.

Burada ceviz ağaçlarının genelde meyve verimi konuşuluyor ancak diyelim ki siz kerestesinden gelir elde etmek amacıyla en az 35-50 yıl vadeli olarak kereste verimi yüksek olan bir ceviz türünde bir çiftlik kurdunuz. İlk başta ABD'de uygulanan metotlara benzer bir şekilde çok sık bir dikim yaptınız ve belirli periyotlarda rekabet eden ağaçlar arasında bir seçim yaparak seyreltme yapmanız gerekiyor. Bu durumda Türkiye'de

- seyreltme esnasında kesmeniz ya da öldürmeniz gereken muhtelif yaşlarda ağaçlar (fidanken de olabilir 10 yaş üstü de olabilir) için her seferinde bürokratik izin almanız gerekir mi? Bu izni almak uzun ve zorlu bir süreç midir?

- aradan 35-50 yıl geçtikten sonra eğer hailhazırdaki hukuki düzenlemeler devam ederse kereste hasatı için keseceğiniz ağaçları kesmek için izin almak zor mudur?

- burada bahsedilen ağaçlar meyve verimi için değil de kerestesi için yetiştirildiğinden ve cins de ona göre seçildiğinden dolayı meyve veriminin düşük olup ekonomik olmaması nedeniyle alınacak izin bu kapsamda kolayca alınabilir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlarımla...

Parasoley Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön