Tarım ilçe ve tarım il müdürlükleri tarafından birçok çiftçi bilgi alarak bahçeler kurmuştu diyebilirimki bir tane dahi verimli bahçe yok bölgemde.Sadece bu değil birçok çiftçi yine süt ineği yetiştirmek için kredi dir destektir filan çok hüsrana uğramış tarlasından traktöründen olmuş nice insanlar tanırım.Ha bunun sorumlusu sadece tarım il ve kredi yi veren devlet mi derseniz kusura bakmasın kimse %10 çiftçi gerisinde devlet ve tarım il deki masabaşı mühendisler.4 yıl olmuş ben 600 e yakın ağaç dikmişim bölgede ilk chandler ı dikenlerden olduğum gibi çok ta zaten yok olsa ne olur ama bir kere ziyaret ettiler o da ağaçları saymaya neymiş destek vereceklermiş (1 dek-100 tl deli para dimi) sonra yanmış gitmiş mi kimin umrunda iyiki onlara ihtiyacım yok ya olanlar?. Bunlar ne yalan ne de şaka aynen böyle.Şimdi bizi ABD ile kıyaslarken **** ora da böyle oluyor derken ben de diyorum burda da böyle oluyor sonra olan çiftçiye oluyor.Paradox anaçtan bahsetti bir arkadaş bende bahsetmiştim ama keşke sadece sıkıntımız paradox olsa ne mutluu dert çok.Mesala susuz ceviz,kendiliğinden dökülen zahmetsiz ceviz,3 yaşında 20 kg verim,1500 m ye dikilen chandler,salkım ceviz,iç ağırlığı 100 gr olan ceviz,5 tanesi tv lerde 100 tl ye satılan ceviz ve reklamını da yapan kanallar.allahım inanılacak gibi değil bu ne başıboşluktur arkadaş.Dert çok derdimiz çok.
|