View Single Post
Eski 10-12-2014, 17:04   #286
nicholai hel
Ağaç Dostu

nicholai hel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
İlk dal önden çıkmış. Ama gözü rahatsız etmiyor.
Evet Sn. badrobot, ilk dalın önden çıkması hoş karşılanmadığı gibi aslında tüm kurallar içinde esnetilmesine de biraz daha katı bakılan bir durumdur. Fakat bu ağaçta o kadar da katı durmanın gerekmediğini görüyoruz. Çok sık olmasa da benzer yapıda çok güzel örnekler çıkabiliyor.

Bu ağaçta o öne çıkan ilk daldan daha çok gözüme batan iki durum var, bunlardan biri, içbükeyde kalan ikinci dalın yapay şekilde bir yay yaparak çıkıyor olması. "Ben çok geç tellendim" diye ağlıyor sanki dal. O yapay eğim göze batıyor.

Bir de ağacın genel dengesinde bir problem görünüyor. Folyaj üçgeninin solda kalan yarısı fazla, sağdaki kısım az, halbuki ağaçta genel dengeyi yakalamak için tam tersi yapılsa daha güzel olurdu. Bu tabii kolay çözülebilecek bir sorun, sol taraf toparlanıp sağ tarafla bir iki sezon ilgilenilirse. Yine bu konuya paralel bir durum da dal kalınlıklarında var, bunun için de yine sol dal zayıf tutularak sağ dal geliştirilmeli.

Ağaç benim olsa nebariye yakın shari bölümünde de bazı değişiklikler yapardım ama daha fazla yazıp ağacı beğenmediğim izlenimi yaratmak istemem.

Güzel örnek için teşekkürler.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön