Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74
Yıl boyunca yemem için alacağım 80-100 kg. zeytinyağını en iyi nasıl saklarım. Buralarda genelde Tarım Bakanlığından onaylı içi beyaz, dışı mavi plastik bidonlar kullanılıyor. ne kadar sağlıklıdır? İnternette araştırdığımda en iyi saklama şeklinin laklı teneke veya cam şişe olduğu yazılı. Onların da dezavantajları var. Yukarıda yazdığım plastik bidonları kullanan var mı? Yormlarınız için şimdiden teşekkürler... 
|
Cam şişe, zeytinyağının sağlıklı saklanmasında yegane saklama şekli olduğuna inanıyorum. Cama etki eden tek asit "hidroflorik asit" onunda zeytinyağı bileşiminde olmadığını biliyorum. Dezavantaj olarak adlandırılabilecek tek şey diğerlerine oranla camın KIRILGAN olması. Belki az daha da pahalı. Biraz dikkat ve koruma ile sağlıklı zeytinyağı tüketilebilinir. Afiyet Olsun
