View Single Post
Eski 09-12-2014, 22:24   #1961
senay88
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-09-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ludisa Excellence Mesajı Göster
Araya girmek istemem fakat burada yazılanları bir tek ben anlayamıyorum sanırım lakin anlayamayan başkaları da var ise sorun var demektir.

Şimdi sırası ile,

dilek3587 14 - 20 °C phal ler için kritik değer(min) in altında. Hal böyle olunca bitkinin gelişim anomalileri göstermesi ve hatta ölmesi doğal, anormal bir şey yok yani. Ancak birde bu bitkinin birde köklerini kontrol etmenizi salık veririm.

Bitkinin(phal) çiçeklenmeye başlaması için geceleri 18°C de gündüzleri 20-23 °C iki hafta (yani gün içinde 5 °C fark ile) 2 hafta tutmak yeterlidir. Bu bağlamda yıl içinde herhangi bir zamanda defalarca çiçeklenebiileceğinden sanıldığı gibi (ki nereden çıktı ve kim uydurdu bilmiyorum) phalaenopsis lerde bir dinlenme peridoyu yoktur. Ancak yıl içinde bir kaç kere çiçek almak yerine senede bir defa bitkiyi soğuklatıp bol miktarda çiçek almak vardır. Çiçeksiz olduğu dönemlerde bitki dinlenmede diyemezsiniz. Dinlenme periyotunun bir çok aşaması, biyokimyası vs. (ki en azımdan ben hala orkidelerdeki dinlenme periyotunu tam anlamış değilim) vardır.

Hal böyle olunca yıl içinde devamlı olarak gübrelenebilir, sulanabilir. Hatta çiçeklenme döneminde gübre ve ışık ihtiyaçları biraz daha artar.

senay88
Suya katılan besini(?) ve ölçüsünü, nba yı ve çiçek sapı kurumayan çoğu alt tüleri ve bazı türleri merak etmedim değil açıkçası. Anlayamıyorum diyorum ya

Bir bardak suyun içinde bir phal sapı, sapın gözünden çıkmış yaprak benzeri bir yapı görebiliyorum, bu bile başarı şansınızı zorlamayın derim
(Malezya, Pahang ormanlarından sapı kurumayan Phalaenopsis appendiculata da olsa) ancak yinede siz vereceğin link i inceleyiniz, gelişmeleride bizlerle paylaşın lütfen.

Saygılarımla.

Lotte & Thomas Orchids
Ne demek istedini pek anlamadim sayfanin. Ceviride de duzgun cikmiyor bana anlatirsaniz sevinirim nasil yapildigini tesekkurler

senay88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön