Konu: Crocosmia
View Single Post
Eski 09-12-2014, 21:14   #7
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dinozor Mesajı Göster
Sayın pria, bendekiler ilk fotoğraftaki turuncu renkli olanlardan (belki benim ayırt edemediğim ufak tefek farklılıkları olan farklı bir tür de olabilir). Kokusunu şimdiye kadar hiç almadım ama burnumun çok hassas olduğu da söylenemez

Öte yandan bu bitkiden muhakkak edinmelisiniz. Hem bizim iklimimize uygun, hem baksanız da bakmasanız da bağ oluyor, hem yılın büyük bölümünde yapraklı, hem de gerçekten çok güzel. Eğer turuncusundan düşünürseniz, kökleri henüz gelişmemiş olanlar varsa hafta sonu bir bakıp size ayırayım (böyle yazdım, çünkü yeni yapraklar çoktan oluşmaya başladı, boyları bir karışı geçti)
Cömertliğiniz için çok çok teşekkür ederim sayın dinozor..
Siz zahmet etmeyin; benim bu site sayesinde tanıdığım tanıdığım dünyalar güzeli bir hanım kızımız var, ona her son ve ilkbaharda yurtdışından edinmek istediğim türlerin listesini yapıyorum, o da bana nasıl yapıp nasıl edip temin edip getiriyor..

Bu yıl ilkbahar soğanları listeme bu iki türü aldım..onların yanısıra kokulu irisler, hemerocallis , tuberose, Zephyranthes ve cirinum türlerinden beğendiklerimi ekledim..
Hep araştırıyorum, özellikle ülkemizde pek bulunmayan nadir türleri koleksiyonuma ilave etmeye çalışıyorum..

Sağolun varolun..

Getirteceğim (daylilies-güngüzeli ) Hemerocallis türlerinden biri:

Eklenen Resimler
 
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön