View Single Post
Eski 09-12-2014, 18:03   #26
Phin
Ağaç Dostu
 
Phin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 161
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 Mesajı Göster
Sevgili Phin,sayfanız hayırlı olsun. Merakla takip edeceğim bir sayfa gibi görünüyor. Neden mi? Çok ilginç denemeleriniz var gerçekten. En çok ilgimi çekenler avocado köklendirme şekliniz ve başarılı oluşunuz. Marketten aldığımız avocadonun çekirdeğinden çimlenir mi diye merak ettim. Bir de çekirdeği desteklemek için kürdanları içine mi batırdınız,tam anlayamadım. Bir başka bana ilginç gelen mor fasulye. Bunları da mı balkonda yetiştirdiniz? Son olarak da nilüfer çiçeği. Evin içinde açtırmanız harika bir başarı. Ben dışarıda açtırmayı başaramadım bu yaz. Bauhausetan almıştım köklü olarak ama ne yazık ki sadece yaprak verdi. Yaşarsa belki gelecek yıl.
Sevgili edelvays58, çok teşekkür ederim, sanırım siz de benim gibi maceralı işleri seviyorsunuz.
Bildiğiniz avokadoyu salata yaptıktan sonra çekirdeğini aldık, bazıları daha biçimsiz ve çekirdeğin kabuğu ayrılmış gibi oluyor. Onlar kolay çimleniyor. Sert ve yuvarlak olanlar bende çimlenmedi. Çekirdek göründüğü kadar sert değil, kürdan rahat giriyor, çekirdeğe de zarar vermiyor. Ben direk suya konan örnekleri de gördüm ama çürüme olmaması için yine de kürdan yardımıyla yarım oturttum.
Bizim evde her şey balkonda, mor fasülye de öyle Mor fasülye zaten geleneksek tohummuş, bir de normal fasülyeye göre bodur bir tip, o yüzden saksıda çok kolay yetişiyor.
Nilüfer çiçeği balkonda açtı, su bitkilerimin hiçbiri evin içinde yaşamadılar. Gübre vermiştim, belki faydası olmuştur. Sizinki de bu yıl açar umarım.

Phin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön