Sn. UYSAL
Kolay gelsim. Su anda neden para kazanamadiginizi anlayamadim.
Bir sogandan 1.2 kg uretim ve kilosu 3.25 TL demek sogan basina yaklasik 4 TL satis demek ki tek kelime ile harika.
Besin formulunu degistirseniz yuzde kac farkedecek ki ? Hazir mevsim nedeniyle fiyat iyiyken uretip satmak en iyisi, nasil olsa eklenecek elementler, kullanilacak ilaclar bu arada bulunur. Siz sogan takasini yapip hemen dikseniz yeter. Bence vaktinizi baska formul icin harcamasanizm hazir yagmur varken kaplari doldursaniz iyi olacak.
Dikim yerinizi biraz masrafla yukseltebilseniz hem drenaj kolay ayarlanir ve olculebilir olacak hem de iscilik biraz kolaylasacak.
Taze Yeşil Soğan Üretimhanesi (Muallim Ayhan ) basliginda mesaj 74 resimlerinde kasali bir sistem var, bu sanirim uygun sistem. Kullanilmadiginda kaldirabiliyorsunuz, alttan ayak koyup yarim ( kesilmis ) PVC boru koyup drenaj yapmak mumkun, gerekirse ustuste pramit seklinde yerlestirmek mumkun ki size elastikiyet saglayacak , mevsime gore baska urun yetistirecekseniz sera icerisinde bir koseye almak mumkun. Kasalarin altidan hava sirkulasyonu olmasi da nem sorununda yarariniza olabilir.
Benim arazimin oldugu yerde suyun EC si cok yuksek, 8.5 a yakinm sadece kayisi , badem ve nar oluyor, baska yer bulabilsem bu sistemde deneyecegim, ancak burada fiyat orasi kadar yukselmiyor, deneyip bakmak lazim. Yine de aklimdaki urun musk kavunu ve akilli vana .Ileride denemek istedigimden bazi istatistik bilgi icin israrla yazdim, sagolun.
Saglicakla kaliniz,
|