Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 07-12-2014, 20:44   #262
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Geçtiğimiz hafta leylandileri ön tarafa almıştık. Resimde küreğin olduğu yerden demir bariyerlere kadar çam-ağaç kabuğu ile kaplayarak zamanı geldiğinde (sedumlar halen tohum olarak poşette duruyor ) buraları dört farklı sedum ile renklendirmeyi düşünüyorum.
1- Sedum ussuriense - Kızıl renkli - temmuz kasım arası çiçekli sedum tohumu, sedum ochroleucum | Zengarden Ev ve Bahçe

2- Sedum albüm - beyaz renkli - haziran ağustos arası çiçekli
sedum tohumu, sedum album | Zengarden Ev ve Bahçe

3- sedum acre stonecrop - sarı renkli - sarı sedum tohumu, sedum acre tohumu, dam koruğu tohumu | Zengarden Ev ve Bahçe

4- sedum stoliniferum - pembe çiçekli ve haziran temmuz arası çiçekli
sedum tohumu, sedum album | Zengarden Ev ve Bahçe

Sınırı kırmızı tuğla bordürle çevreleyip yürüme yolunu ise (bir üst resimdeki gibi) çakıl taşı ve büyük beyaz doğal taşlarla döşemeyi düşünüyorum.

Cep telefonun çektiği resimler pek başarılı olmadı. Döktüğüm çam kabukları pek anlaşılmasa da fikir verecektir.
Öncelikli çam kabuğu bulayım diye birkaç keresteciyi dolaştım. Sadece biri palet yapımında çam kullanıyordu. Sağolsun çalışan işçiler beş çuval hazırlamışlar. Verin birşeyler deyince 20 tl. verip çuvalları zor da olsa binek arabaya tıkıştırarak yaylaya çıkardım. Çuvalları gelişigüzel doldurdukları için kabuk kadar talaş çıktı. Malç için talaş pek sorun olmasa da rüzgar ve yağmurla taşınacağını ve çabuk toprağa karışacağı için uzun vadeli olmayacak gibi duruyor. Görüntü açısından da kabuk gibi güzel durmuyor. Önümüzdeki haftalarda keresteciye gidip kendim toplasam daha iyi olacak. Yakmak için satılan ve odun kesimi esnasında dökülen meşe kabuklarının çuvalı (elenmiş halde) 7-8 tl. ye satılıyor. Olmazsa onlardan da ilave etmek lazım. 15 çuval daha lazım gibi.

Eklenen Resimler

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön