Sayın Hocam Kudret Tezel Bey,
Ben de bu forumda yeni, acemi çaylak topraksız tarım meraklılarından birisiyim. Forumdan ve sizlerden öğrendiklerim çerçevesinde bir düzenek yapmaya çalıştım. Düzeneğin resimlerini ekliyorum. Sistemim otomatik çalışıyor ancak, henüz EC ve PH kontrolü eklemedim. Şimdilik hazır eriyik miktarı kontrolü ile değerleri sabit tutmaya çalışacağım. Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Uzun bir saksıya da tere, roka, marul tohumu diktim. Ama tohumların üzerine 1-1,5 cm kalınlığında toprak örttüm, hafif çimlenmeler var ama bunlardan pek ümidim yok. Ağaçlar.net sitesinde gerçekleştirilen "tohum paylaşım etkinliği"nden edindiğim tohumlar elime ulaştı. Çocuklar gibi sevindim. Gönderen arkadaşlara minnettarım. Elimden geldiği kadar hepsini yetiştirmeye çalışacağım ve elde ettiğim tohumları ben de gelecek sene burada paylaşacağım.
Kudret bey besin eriyiğini sizden nasıl temin edebilirim. Ben şimdilik, ilk bahara kadar kışı boş geçirmemek için, yeşil soğan, marul, tere, roka, bir de red robin domates denemek istiyorum. Bunlara uygun eriyik maddesini sizden temin etmem mümkün müdür? Ücretini size nasıl ulaştırabilirim. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Uygun görürseniz elden de teslim alabilirim. Hem sizinle tanışma şerefine de kavuşmuş olurum. Size ve burada bilgi ve tecrübesini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Saygılarımla,