View Single Post
Eski 07-12-2014, 11:37   #708
eskici43
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-12-2014
merhabalar herkese forumda yeniyim
yaklaşik olarak bir hafta gibi oldu kavak mantarının üretilebildiğini göreli çok sevindim o günden beri araştırma yapıyorum, nasıl yetiştirebilirim diye
Kendim köyde yaşamaktayım yıllardır bu mantarı bulduğumuz zaman tüketiyoruz.Bizim burda kavak ağaçlarında yetişiyor inanilmaz lezzetli bir mantar.Çok çeşitli mantar lar ormanlirimizda belirli zamanlarda çıkiyor bunlardan kırmızı ve beyaz mantar en iyileri ama herzaman bulunmuyor
Bu yüzdendir ki kavak mantarı mükemmel bişey sıcaklik koşulları sağlandiğında bütün yıl hasatı mümkün.
Çok araştırdım çok video seyrettim en son burayı buldum.Araştırmalarıma göre firmalar kompost satışı yapmak için fazla bilgi vermiyorlar.Kompost almak biraz pahaliya geliyor sanirım
Ben mantar tohumu alıp kompostunu kendim hazirlamak istiyorum her türlü imkan var.
pamuk küspesi saman vs de iyi yetişir diyen firma çok.Bende saman çok kurumuş kavaklarda var bunları kullanarak üretmek istiyorum
Burda kişin az miktarda evde yetiştirebilirim diye düşünüyorum bahar gelince dişarda gölgelik bir yerde kavak ağacinda ağaca devamli su verip nemli tutarak kolayca yetişeceğini tahmin ediyorum
Misel alacak firma bulamadım fiyat filan yazmıyor sitelerde yardım edersiniz sevinirim
Misele devamli para vermemek için çoğaltmayı da düşünüyorum buğdayla çogaliyor galiba sorun ondan sonra başliyor;Poşette miselleri çoğalttıktan sonra poşeti açıp içindeki miselleri alıp kavak ağacının veya saman poşetinin içine koyunca olrumu acaba bununla ilgili ikitane türk yapımı video var ama miselleri nasıl uygulayacağimiza dair bir video yok
Mantarin sapından beyaz yerinden alınarak çoğaltmada var ama yapabilirmiyim bilmiyorum (suplilumas)beyfendi dikkatimi çekti. Uzun zamandır forumda yardımci oluyor.
Mantar miselini de üretmiş tekniği bizi aşacak gibi bakalim uğraşcaz.Üretemezsek satın alırız yapak bişe yok.
Bu mantarı üretecem fena da merakım varyolu yok çok lezzetli çok seviyoruz ailecek inşallah başaririm sizinde yardımlarınizla

eskici43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön