Ben yemek yapmayı 2 sene öncesine kadar hiç bilmiyordum. Sahanda yumurta bile yapmadım. Zira yok okul hayatı, yok iş hayatı derken yemek yapmama hiç gerek olmadı. Okul hayatı hep annem yapıyordu zaten. İş hayatı 27 sene gece çalıştım; gece 04.00-05.00 yat, kalk saat 14.00-15.00 yap kahvaltını, git işe 19.00 öğle yemeği, gece 01.00 akşam yemeği 04.00-05.00 gel eve yat uyu.
Ama nasılki annemi kaybettim, emekli oldum e iş başa düştü, öğrenmek gerek ufak ufak birşeyler öğrenmeye başladım. İlk başladığım zamanlar bir gün yemeğin soğanını kavuruyorum bir baktım tencere gelmiş öndeki ocağa, yanan ocak kalmış arkada, ben ha bire soğanı kavurmaya çalışıyorum yanmayan ocakta, çorbaların kıvamını hiç tutturamadım. Mercimek çorbası yaptım komşuma verdim ki hani ilk yapmışım biz çorba bekliyorduk, muhallebi değil dediler, bir müddet ben asistanlık yaptım, eşim yemeği vurdu.
Ama 2 senedir çok şüküür başarıyorum.
Bugünkü menüm: Yayla çorbası, kereviz, patates, havuç karışımlı terbiyeli yemek ve makarna.
|